Journalistik & Storytelling
Tag del i verden

Leverandør til fremtiden

Skolen for Journalistik og Storytelling er en ny måde at tænke journalistik på, hvor du går mere praktisk og kreativt til værks end ved den almindelige skriftbårne journalistikundervisning.

På Skolen for Journalistisk & Storytelling blandes medierne, og du får indsigt i både etiske, æstetiske, teknologiske og filosofiske problemstillinger.

Hovedfaget i A-blokken handler om at fortælle (nyheds)historier i en ny medievirkelighed, hvor skrift, lyd og visuelle virkemidler blandes, og hvor alle har adgang til at udgive historier ufiltreret og uredigeret.

C-faget Storytelling handler ikke om nyhedshistorier men om fiktioner, men stadig med samme udgangspunkt som A-faget, nemlig at moderne historiefortællere bliver nødt til at være meget mere mediebevidste og medieselektive end nogensinde før. Storytelling beskæftiger sig med fiktionelle fortællinger i alt fra lyrik til film.

Skolen for Journalistik & Storytelling rummer herudover et par nye fag samt en række af vores tidligere fag, der i mere eller mindre grad omdannes, så de understøtter tankerne bag Skolen for Journalistik & Storytelling.

OH!Blog Omdrejningspunktet for den nye skole bliver det nye online magasin OH!Blog, der samler de forskellige produktioner. OH!Blog skal ses som den anarkistiske fætter til højskolens officielle hjemmeside. Her kan du boltre dig, men samtidig inviteres de andre fag, eksterne samarbejdspartnere, bestyrelsesmedlemmer, lærere, medarbejdere og ngo’er ind for at dele deres historier, hvad enten de er visuelle, auditive eller skrevne.

Tilmeld dig Journalistik & Storytelling her

Journalistikkens verden på OH

Journalistikkens verden er kæmpestor.
Læs mere om hvordan vi ser på journalistikken på Odder Højskole.

Niels H. Bünemann

Underviser i Journalistik

Niels H. Bünemann er timelærer i journalistik på Odder Højskole. Han har knap 40 års erfaring som journalist, udlandskorrespondent og kommunikationsrådgiver. Efter en uddannelse som cand. oecon. fra Aarhus Universitet trådte han sine journalistiske barnesko på dagbladet Børsen, der senere sendte ham til Frankfurt som Tysklandskorrespondent. Niels har i en årrække arbejdet som talsmand for internationale organisationer i Frankfurt, Washington og Luxembourg. I tre år var han finanskommentator og freelance-korrespondent for TV2. Endelig har han været chef for kommunikationsafdelingen på Skagens Kunstmuseer.

Niels Bunemann
20180124 Odderhojskole0428

Søren Winther Larsen

Underviser i Etik

Søren Winther Larsen er Odder Højskoles forstander. Han har en fortid som elitesportsmand og – træner. Han uddannet cand.mag.i Dramaturgi og Nordisk sprog og litteratur med hovedvægten lagt på medievidenskab. Søren er et meget erfarent højskolemenneske, som begejstres over at lave højskole med elever og kursister. Han har en bred vifte af interesser inden for politik, kunst, lyrik og litteratur og sport, men er specielt fokuseret på det meningsfulde og livgivende liv.

• At tage på Odder Højskole er ikke blot en faglig investering, så du kan komme ind på dit drømmestudie. Det er en investering i livet, som ingen rejse, intet job eller uddannelse kan give dig.

Nicolaj Búk
    Nicolaj Búk Tidligere elev
  • Jeg vil aldrig glemme den tid, jeg havde på Odder Højskole. Det var her, jeg fandt mig selv og fik venner for livet! Jeg vil altid vende tilbage til skolen og den vil altid være en stor del af mig

Julie Sørensen Diercksen