Journalistik & Storytelling
Tag del i verden

Journalistik & Storytelling

Leverandør til fremtiden

Skolen for Journalistik og Storytelling er en ny måde at tænke journalistik på. Her går du mere praktisk og kreativt til værks end ved den almindelige skriftbårne journalistikundervisning.

På Skolen for Journalistisk & Storytelling blandes medierne, og du får indsigt i både etiske, æstetiske, teknologiske og filosofiske problemstillinger.

Hovedfaget i A-blokken handler om at fortælle (nyheds)historier i en ny medievirkelighed. Her blandes skrift, lyd og visuelle virkemidler i en virkelighed, hvor alle har adgang til at udgive historier ufiltreret og uredigeret.

C-faget Storytelling handler ikke om nyhedshistorier men om fiktioner. Dog stadig med samme udgangspunkt som A-faget, nemlig at moderne historiefortællere bliver nødt til at være meget mere mediebevidste og medieselektive end nogensinde før. Storytelling beskæftiger sig med fiktionelle fortællinger i alt fra lyrik til film.

Skolen for Journalistik & Storytelling rummer herudover et par nye fag samt en række af vores tidligere fag, der i mere eller mindre grad omdannes, så de understøtter tankerne bag Skolen for Journalistik & Storytelling.

OH!Blog Omdrejningspunktet for den nye skole bliver det nye online magasin OH!Blog, der samler de forskellige produktioner. OH!Blog skal ses som den anarkistiske fætter til højskolens officielle hjemmeside. Her kan du boltre dig, men samtidig inviteres de andre fag, eksterne samarbejdspartnere, bestyrelsesmedlemmer, lærere, medarbejdere og ngo’er ind for at dele deres historier, hvad enten de er visuelle, auditive eller skrevne.

På Skolen for Journalistik & Storytelling samarbejder vi med den landsdækkende radiokanal Radio4 om at lave podcasts.

Udover vores almindelige fag kan du også prøve vores Ø-fag OH!Cast. Et Ø-fag er et fag, der afskiller sig fra de andre fag ved, at du har det i en hel uge. Et semester på Odder Højskole består af 3 moduler, hvor du har almindelig skemaundervisning. Hver gang et modul stopper, kommer der en Ø-uge, dvs. en uge med Ø-fag, hvor du kan vælge et fag du gerne vil nørde med hele ugen igennem.

Tilmeld dig Journalistik & Storytelling her

Journalistikkens verden på OH
Journalistikkens verden på OH

Journalistikkens verden er kæmpestor.
Læs mere om hvordan vi ser på journalistikken på Odder Højskole.

Undervisere

Journalistik & Storytelling

Mød eleverne

 • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

  Ida Hvidtfeldt Skovmøller
  Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
 • At tage på Odder Højskole er ikke blot en faglig investering, så du kan komme ind på dit drømmestudie. Det er en investering i livet, som ingen rejse, intet job eller uddannelse kan give dig.

  Nicolaj Búk
  Nicolaj Búk Tidligere elev
 • Jeg vil aldrig glemme den tid, jeg havde på Odder Højskole. Det var her, jeg fandt mig selv og fik venner for livet! Jeg vil altid vende tilbage til skolen og den vil altid være en stor del af mig

  Julie Sørensen Diercksen
  Julie Sørensen Diercksen Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X