Film og TV produktion
Leverandør til film- og TV-branchen!
Film og TV Produktion
For filmfreaks, filmfanatikere og filmfantaster!

Filmskolen i højskolen hvor vi tager eleverne, os selv og arbejdet med filmhåndværket alvorligt. Du får tid og mulighed for at udforske filmens verden, dens virkemidler og for at arbejde koncentreret med at lave film og TV.

Du behøver ikke have stor erfaring, men du skal ville noget. Vi arbejder med analyse, storytelling og teknik – og du og de andre elever udgør et filmteam, hvor I sammen skaber jeres egne film.

Leverandør til Film og TV-branchen

Det Danske Filminstitut nævner os som en del af vækstlaget og en mulighed for at blive en del af filmfortællingen i fremtiden – fordi forløbet er tænkt og styret af filmfolk, som brænder for ideen og arbejdet sammen med dig.
Nogle af vores elever har haft film i skolen, mediefag på gymnasiet eller kommer fra Station Next eller filmskoler i udlandet, andre har pause fra universitetet eller kommer fra det praktiske liv, som tømreren, havbiologen og FN-soldaten… Fælles er , at alle er tændt på at afprøve filmens muligheder, værktøjer og sprog.

Den kreative klasse

Alle kan lege med i filmklassen og få afprøvet filmmediet, men nogle vil videre og de får en god start på livet som filmskaber. Vi har elever på vej med jobs i film og TV-branchen, på Medieskolerne i Viborg, Grafisk Højskole, Multiplatform Storytelling & production på VIA University, Medievidenskab på universitetet, og Super8 – nogle sigter på job, andre på Den Danske Filmskole, og så er der dem som laver deres egne film i professionelt regi, for egen regning…og risiko.

Oven i al det andet film har vi to temauger, hvor du kan vælge at dykke ned i videokunstens og musikvideoens nyfortolkning af filmmediet. Her arbejder Du sammen med højskolens øvrige elever. Ved siden af Skolen for Film og TV produktions lektioner deltager du i Odder Højskoles øvrige undervisning, hvor du kan vælge imellem bl.a. fotografi, kunst, psykologi, svømning og meget andet.

Skolen for Film og TV-produktion er fast leverandør til TV-Tonic.

Tilmeld dig Film og TV produktion her

Filmhøjskolens faciliteter

Læs mere om Filmhøjskolens filmfaciliteter her

Se Film og TV fra OH

På filmskolens YouTube-kanal kan du finde prøvefilm,
afgangsfilm, TV og meget mere fra højskolen

Se OH's TV-produktioner

Besøg Odder Højskoles TV-kanal TV Tonic,
der sender på Kanal Østjylland

Jeppe Hovman

Underviser i Film & TV-Produktion

Jeppe er uddannet Filmfotograf fra Den Danske Filmskole. Han har medvirket på mere end 300 Film og TV-programmer. Inden han begyndte som underviser på Odder Højskole for ti år siden, var han ansat som filmfotograf på Danmarks Radio. Ved siden af sin undervisning fungerer Jeppe som rådgiver filmskoler rundt omkring i landet. Han kan desuden skrive på CV’et, at han har fået opbygget en Film- og TV-produktionsskole i Zambia.

20180124 Odderhojskole0569
Morten Lundgaard

Underviser i StorytellingSkuespil og Foran Kameraet

Morten Lundgaard er født i 1974 og har været ansat på Odder Højskole siden 2011. Han er uddannet billedkunstner fra det jyske kunstakademi i 2006, med speciale i foto, videokunst og nye medier. Ved siden af sin undervisning på højskolen arbejder Morten også som teaterinstruktør og er kunstnerisk leder af teatergruppen Von Baden.

Troels Engelbrecht

Underviser i StorytellingFilm & TV-Produktion,
Filmhistorie og Amerikanske TV-Serier

Troels er uddannet manuskriptforfatter fra filmuddannelsen Super8 i Aarhus. Han er medejer af produktionsselskabet ANTIFILM, som producerer spillefilm og webserier. I 2002 var han den yngste i Danmark til at få tildelt filmstøtte – som blot 15-årig.
Senest har han skrevet manuskriptet til den Bodil-nominerede spillefilm Needle Boy fra 2016, samt manuskriptet til DR1-dokumentaren ’Jeg vil dø for min datter’ fra 2017. Han har en bachelor i Historie og er kandidat i Medievidenskab fra Aarhus Universitet. Hans undervisning tager udgangspunkt i individet og dennes specifikke faglige og personlige udvikling.

Dsc03307
Lasse Løndahl Henriksen

Underviser i Film & TV-Produktion

Lasse er teknisk konsulent for Skolen for Film og TV-Produktion, samt Masterclass-eleverne. Ved siden af højskolen arbejder han som fotograf og redigeringstekniker. Han har været med til at lave mere end 300 TV-programmer heriblandt programmer til alle DRs kanaler, TV2, TV2 Sport, TV2 Charlie, Eurosport og Discovery. Derudover har han filmet og klippet anmelderroste rejseprogrammer til dk4 i mere end 40 lande. Lasse har også lavet storskærmsproduktioner på mere end 900 koncerter, heriblandt Prince’s sidste optræden i Danmark. Ved siden af alt dette er Lasse også en del af den daglige ledelse på tv-stationen TV Tonic, samt aktiv i filmmiljøet i Aarhus, som tekniker på diverse kortfilmsproduktioner.

• Da jeg startede på Odder Højskole troede jeg, at jeg skulle lave spillefilm. Nu læser jeg TV- og Medietilrettelæggelse, og selvom det måske ikke virker som det største skift, så var det på Odder Højskole, jeg blev bevidst om, hvad jeg var god til, og hvilken retning jeg ville.

Lau Lefholm
    Lau Lefholm Tidligere elev