Filmhistorie

Odder Højskole er en højskole med filmhistorie!

Vi elsker film, og du kan godt se film uden at kende filmhistorie. Men når du først får indblik i mediets historie, opdager du, at du kun har fået halvdelen af oplevelsen med. I faget Filmhistorie er ambitionen at skabe overblik; fra de første levende billeder så biografens mørke i slutningen af 1800-tallet til i dag, hvor computer-effekter og det håndholdte kamera har indtaget lærredet.

Og hvad betyder det så, at vi er en højskole med filmhistorie? Det betyder, at vi ser og diskuterer den filmkunst, der igennem de sidste hundrede år har givet publikum masser af muligheder for at undres og for at blive begejstret, fascineret og provokeret.

Vi skal forholde os til filmmediets historie og udvikling. Vi skal se klassikerne, og vi skal prøve at forstå, hvorfor de er blevet de klassikere de er! Hvad gør de, og hvordan gør de det?

Du bliver en bedre fremtidig biografgænger, og du får masser af inspiration til dine egne filmprojekter.

På Filmhistorie bliver du undervist af Morten Lundgaard, der også underviser i bl.a. Skuespil. Ved siden af sit arbejde på Højskolen arbejder Morten også som teaterinstruktør og kunstnerisk leder på teaterkompagniet Von Baden.

Se flere fag på Skolen for Film & TV Produktion

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X