Journalistik

Journalistik på Odder Højskole

På journalistik på Odder Højskole får du den perfekte sparring og forberedelse til optagelsesprøverne på journalistuddannelserne. Her kan du gå i dybden med journalistikken og få et indgående indblik i forskellige journalistiske discipliner som reportage, interviews og skrivemetoder.
Du bliver indført i en række af journalistikkens forskellige medier. Lige fra den specifikke og korte kommunikation på de sociale medier til den visuelle kommunikation i TV-mediet.

Du får blandt andet lov at producere TV, som sendes på TV Tonic på Kanal Østjylland. Det kan du læse mere om på Journalistik på Odder Højskole.

Du øver dig specifikt i journalistprøverne, og du får personlig sparring af en uddannet journalist.

Vi læser, ser og hører danske og internationale medier, og vi blander os gerne selv i den debatten. Vi ser nærmere på de mange forskellige medieplatforme og deres betydning for verdens udvikling. Kan Facebook og fjernsyn vælte regimer, og hvordan kan man kommunikere til en hel verden samtidig?

Først og fremmest går vi dog praktisk til værks og skriver, blogger og producerer på livet løs. Målet er, at du bliver bedre til at kommunikere til og i en global verden, og at du lærer at beherske kommunikationen på de medieplatforme, der behersker verden.

Du kan tage faget med det formål at søge ind på en af journalistuddannelserne, som vi ofte leverer elever til. I faget bliver du vejledt individuelt omkring optagelsesprøver og krav både i forhold til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

Se flere fag på Journalistik & Viden

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X