TV-serier

I TV-Serier vil undervisningen være bygget op således, at der indledningsvist vil blive trukket nogle linjer i amerikanske tv-seriers historie. Dernæst vil de enkelte undervisningsgange være viet til en bestemt tv-serie. Her vil vi beskæftige os med seriens æstetiske karakteristika set i lyset af en række historiske og mediesystemiske forhold.

Blandt de udvalgte TV-serier vil The Wire (HBO), Mad Men (AMC), Breaking Bad (AMC), Twin Peaks (UPN/The CW) indgå og debatteret sammen med en række andre.
Afslutningsvist vil vi også beskæftige os med spørgsmålet om tv-dramaets rolle i forhold til den revolutionerende udvikling selve TV-mediet har gennemgået – særligt i USA: Amerikansk TV produceres, distribueres og forbruges på en langt mere uoverskuelig måde i dag end for blot ti år siden – Hvilken betydning har det? Og hvilken betydning vil det få for amerikansk TV-drama. Og hvordan påvirker det danskeres forbrug af amerikansk TV-drama?

På TV-Serier vil du blive undervist af Morten Lundgaard, der også underviser i Filmhistorie. Ved siden af sit arbejde på højskolen arbejder Morten som teaterinstruktør og som kunstnerisk leder på teatret Von Baden.

Se andre fag på Skolen for Film & TV Produktion

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X