TV-serier

I TV-Serier vil undervisningen være bygget op således, at der indledningsvist vil blive trukket nogle linjer i amerikanske tv-seriers historie. Dernæst vil de enkelte undervisningsgange være viet en bestemt tv-serie. Her vil vi beskæftige os med seriens værkæstetiske karakteristika set i lyset af en række historiske og mediesystemiske forhold.

Blandt de udvalgte tv-serier vil følgende indgå: The Wire (HBO, 2002-2008), Mad Men (AMC, 2007-), Breaking Bad (AMC, 2008-), Twin Peaks (UPN/The CW, 1989-1992) samt yderligere 5-6 serier.
Afslutningsvist vil vi også beskæftige os med spørgsmålet om tv-dramaets rolle i forhold til den revolutionerende udvikling selve Tv-mediet har undergået – særligt i USA: Amerikansk TV produceres, distribueres og forbruges på en langt mere uoverskuelig måde i dag end for blot ti år siden. Hvilken betydning har det haft/ vil det have for amerikansk tv-drama, og hvilke forbindelseslinjer er der til danskeres forbrug af amerikansk tv-dramatik?

På TV-Serier vil du blive undervist af Morten Lundgaard, der også underviser i Filmhistorie. Ved siden af sit arbejde på højskolen arbejder Morten som teaterinstruktør og som kunstnerisk leder på teatret Von Baden.

Se andre fag på Skolen for Film & TV Produktion

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X