Krop & Bevidsthed
Sammenhæng og proces
Krop & Bevidsthed
Find dit fokus og din energi

Sammenhæng, bevidsthed og proces

Hvad er Krop og Bevidsthed?

Længes du efter at få bevidsthed om dig selv og den sammenhæng, livet har sat dig i? Vil du gerne finde fokus, når du mister fatning – eller bevare fødderne varme og hovedet koldt?

Står du foran et valg for din fremtid, og ønsker du inspiration til at arbejde konkret med din personlige proces?

At være i proces er at samarbejde med livet i modsætning til at stritte imod. Det kræver kropsbevidsthed, realitetssans, indsigt og overblik. Det kræver evnen til at holde hjertet åbent og mod til at se, hvad du indeholder.

Huset for Krop og Bevidsthed

Skolen for Krop og Bevidsthed har sit eget hus på højskolen. Undervisningen foregår i en smuk, lys sal, hvor vi sidder i cirkel på stole eller meditationspuder. Vi lægger vægt på æstetik, og vi bruger yogamåtter af naturmaterialer og høj kvalitet.

På Odder Højskole spiser vi overvejende økologisk mad.
Du vil opleve et køkken af høj standard med sund og varieret kost, og du har rig mulighed for at arbejde med dine kostvaner under dit ophold.

Andre fag

Som elev på Skolen for Krop og Bevidsthed får du 9 timer om ugen i dit hovedfag. Herudover vælger du frit mellem skolens øvrige fagtilbud. Du kan vælge fag, der naturligt knytter sig til dit hovedfag som fx

 • Psykomotorik
 • Human X
 • Yoga
 • Meditation
 • Mindfulness
 • Drømme og det ubevidste
 • Dig og Mig

eller du kan supplere med fag, der er helt anderledes.

Yderligere fag og mere information

Udover vores almindelige fag kan du også prøve vores Ø-fag Massage og Krop og Kost. Et Ø-fag er et fag, der afskiller sig fra de andre fag ved, at du har det i en hel uge. Et semester på Odder Højskole består af 3 moduler, hvor du har almindelig skemaundervisning. Hver gang et modul stopper, kommer der en Ø-uge, dvs. en uge med Ø-fag, hvor du kan vælge et fag du gerne vil nørde med hele ugen igennem.

Hvis du vil være sikker på at få Krop og Bevidsthed, anbefaler vi, at du tilmelder dig i god tid og til starten af det lange hold, da vi lukker faget ved max. 22 elever.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, om der er plads på faget.

Hvis der er fyldt op, kan du komme på venteliste til optaget. To uger efter starten af det lange kursus ved vi, om der bliver plads på faget i optaget.

 

Overvejer du en uddannelse, der sigter mod at arbejde med mennesker inden for personlig udvikling, psykomotorik, psykologi, bevægelse, krops- eller psykoterapi, vil fagene på ’Skolen for Krop og Bevidsthed’ være yderst relevante for dig.

Tilmeld dig Krop og Bevidsthed her

Faciliteterne på Skolen for Krop & Bevidsthed
Faciliteterne på Skolen for Krop & Bevidsthed

Her er rum for ro, stilhed og fordybelse

PSYKOMOTORIK
PSYKOMOTORIK

Overvejer du at blive psykomotorisk terapeut?

Undervisere

Kirsten Sander Østergaard

Underviser i Krop og Bevidsthed, Krop og Kost, Dig & Mig,
Massage, Drømme og det ubevidste, Yoga og Meditation

Kirsten er konservatorieuddannet AM’er og sangpædagog med Musikdramatisk Improvisation som speciale. Gennem ti år underviser ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og siden 1990 har hun undervist på Odder Højskole. Kirsten lægger vægt på kropslig udfoldelse og bevidsthedstræning med fokus på lige dele ro, stilhed, kraft, kreativitet og vildskab. Hun ønsker at give den enkelte elev plads til personlig fordybelse samt naturlig og autentisk udfoldelse i æstetiske rammer. Se også www.kropogbevidsthed.dk

Kirsten Oh
Katrine Olsen

Katrine Olsen

Underviser i Krop og nærvær, Human X,
Akro Yoga og Mindfulness

Katrine er uddannet psykomotorisk terapeut, idrætslærer og yogalærer. Hun har en baggrund inden for moderne dans, drama og fysisk teater. Hun er altid nysgerrig og opsøgende i forhold til, hvad der rører sig inden for bevægelses- og behandlingsområdet.

Kropsbevidsthed er det helt grundlæggende begreb i alt hvad Katrine underviser i: at mærke og sanse kroppen – fra det dybeste celleplan til miljøet omkring dig.

Katrine har i mange år været tilknyttet Odder Højskole som underviser på sommerkurser og korte kurser – og nu også på de lange forløb.

Jukas Killemose

Underviser i procesarbejde i hovedfaget Krop og Bevidsthed.

Jukas er lærer, kandidat i pædagogisk psykologi samt leder af uddannelsen ’Facilitator i kraftfuldt ligeværd’. På højskolen underviser han i konflikthåndtering samt kraftfuld udveksling – en ordløs samværsform, hvor vi gennem meditation, øvelser, leg og kraftfuld udveksling udforsker instinkter, urkraft, aggressionskraft og kraftfuldt ligeværd.

Jukas Killemose Hamburger

Ditte Liv B. Lauridsen

Underviser i psykomotorik i hovedfaget Krop og Bevidsthed.

Psykomotorisk terapeut og Groove-instruktør. Underviser til daglig på Psykomotorikuddannelsen i Randers, VIA University College. Er tilknyttet Odder Højskole på lange og korte kurser samt underviser på Psykomotorikuddannelsens prækvalificerende kurser, som afholdes på Odder Højskole. Tidligere instruktør i Fitness.dk og Fitness World..

Ditte Kb Billede

Mød eleverne

 • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

  Ida Hvidtfeldt Skovmøller
  Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
 • At tage på Odder Højskole er ikke blot en faglig investering, så du kan komme ind på dit drømmestudie. Det er en investering i livet, som ingen rejse, intet job eller uddannelse kan give dig.

  Nicolaj Búk
  Nicolaj Búk Tidligere elev
 • Jeg vil aldrig glemme den tid, jeg havde på Odder Højskole. Det var her, jeg fandt mig selv og fik venner for livet! Jeg vil altid vende tilbage til skolen og den vil altid være en stor del af mig

  Julie Sørensen Diercksen
  Julie Sørensen Diercksen Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X