Filmanalyse

I faget filmanalyse leverer vi det teoretiske fundament for filmproduktionen. Men faget er også for dig, der bare elsker at se og begrave dig i filmens univers.

Vi går i dybden med de filmiske virkemidler. Du bliver klogere på, hvordan visuelle og auditive udtryk påvirker os, når vi ser film. Samt hvordan verdens største filminstruktører jonglerer med mediets muligheder og virkemidler.

Ligeså længe der har eksisteret film, har der eksisteret filmanalyse! Ligeså længe der har eksisteret mennesker med et filmkamera, har der eksisteret mennesker med et behov for at forstå, hvordan filmmediet egentlig fungerer. For hvordan adskiller filmen sig fra andre medier, og hvordan analyserer man egentlig en film?

Undervisningen krydres med en lang række eksempler fra filmhistorien, så det teoretiske fundament kobles op på noget konkret.

Filmanalyse er det perfekte fag til dig, der gerne vil have en dybere forståelse for, hvordan film påvirker os. Det er faget til dig, der gerne vil forstå, hvordan man kan forstå film på et dybere plan. Og så er det også faget for dig, der satser på en karriere indenfor filmbranchen, og gerne vil søge ind på f.eks. Super8 i Aarhus.

På faget bliver du undervist af Morten Lundgaard, der også underviser i bl.a.  Filmhistorie. Ved siden af sit arbejde på højskolen arbejder Morten som teaterinstruktør og som kunstnerisk leder på teatret Von Baden.

Se flere filmfag på Odder Højskole

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X