Vejledning på Odder Højskole
Grundlæggende for al vejledning på Odder Højskole er:
- At du udvikler drømme om og planlægger vejen til det gode liv.
- At du lærer at ”i tale sætte” dig selv, for at blive klog på dig selv, for at kvalificere dine valg og for at gøre dig klar til diverse levnedsbeskrivelser, jobansøgninger, optagelsessamtaler og jobsamtaler.
- At du får mulighed for at udvikle gode vaner, der gør dig i stand til at håndtere de udfordringer, du møder i fremtiden.
Vejledningen foregår i individuelle samtaler med en uddannet vejleder og i diverse faglige, undervisningsmæssige og sociale sammenhænge.
Individuelle samtaler
De individuelle samtaler er dels et åbent tilbud uden dagsorden og dels et tilbud, hvor du bliver bedt om at forholde dig til jer selv. Konkret med spørgsmål som:
1) Hvem er du ?
(Svar i billeder)
2) Hvad drømmer du om ?
(Uddannelse, livet i øvrigt)
3) Har du nogle udfordringer i forhold til din personlighed du tør arbejde med her og nu ?
(ex.: løbeturen, at turde at sige noget, rygestop, glæde ved livet)
Realkompetence
På Odder Højskole har du mulighed for sammen med en uddannet vejleder at få lavet en realkompetencevurdering. Det er et officielt papir der kan bruges videre i uddannelsessystem, men også kan udvikle evne til at se egne styrker.
Realkompetence vurderingen er udviklet i et samarbejde imellem Folkeoplysningens Samråd og Undervisningsministeriet.
Højskolernes Mentorordning og Erhvervsskolesamarbejdet
Du har mulighed for at komme på højskolernes mentor ordning eller erhvervsskolesamarbejde. Det kræver dels at du ikke har nogen ungdomsuddannelse og dels at du har lyst til at udvikle dig. Du kommer til at leve tæt sammen med 85-95 andre mennesker, og du vil blive udfordret på dine holdninger. Du vil få dybe venskaber og du vil få mulighed for at vælge imellem 60 forskellige fag.
Samtidig vil du få tilknyttet en mentor/lærer, der dels kan hjælpe dig hvis du har problemer, dels kan udfordre dig så du får perspektiv på dit liv. Der vil efter en individuel vurdering være mulighed for en prisreduktion af opholdet.
For at komme i betragtning til en mentorplads eller en erhvervsskoleplads skal du have lavet en uddannelsesplan sammen med din UU-vejleder.
Lyder et højskoleophold på Odder Højskole som noget for dig? Du kan gå på opdagelse i vores forskellige fag og fagskoler lige her.
Du kan læse meget mere om højskolernes arbejde med vejledning på Højskoleforeningens hjemmeside.