Madeksperimentarium

Højskolens atriumgård med urtebede, levende bål og glødende kul, danner rammen om vores udekøkken og alle vores madeksperimenter. Med vægt på det sanselige i smage, konsistens og fokus på det æstetiske udtryk laver vi MAD.

Alle kan være med i vores eksperimenterende køkkenskole. Faget er bygget op omkring temaer som ‘det bedste brød’ med spændende melsorter og forskellige bagemetoder.’Go Nordic’ hvor vi dykker ned i Nordens skattekammer af nye og gamle råvarer og omdanner gamle opskrifter til søde og salte retter som fx skøre snobrød og urter i æbleeddike og salt- og høbagte roer. Når vi tager hul på ‘go Asian’ er det de varme krydderier fra det asiatiske køkken, der skal ristes og kværnes og være bunden i curryer, chutnyer og supper. ‘Street food’ er der, hvor vi forbereder krydrede pølser, brød, relish og potent sennep, og begiver os ud over højskolens matrikel og langer håndlavet super-fast-food over disken og samtaler over varmen og duften fra vores medbagte grill.

Det er alt sammen grundelementer, som du kan bruge i dit fremtidige køkken. Selv på et lavbudget, kan du få et måltid med simple råvarer, til at nå gastronomiske højder.

Sundhed, ernæring og eksperimenter

Mad er livsvigtig næring til krop og sjæl. Oplysning om ernæring og specielt om, hvad maden gør ved os på godt og ondt, er naturligt bygget ind i timerne. Uden at vi ligger os op af specifikke og trendy kostretninger, får du indsigt i, hvordan du kan spise dig til generel sundhed og opleve mere energi og glæde.

Vores råvarer er økologiske, bæredygtige og vi bruger lokale råvarer fra Odder-egnen som mel, korn, frugter, grøntsager og kød.

At eksperimentere med mad er en kreativ proces. Vi tilsætter seriøsitet, skæg og ballade og skønt samarbejde mellem mennesker. Dermed er vi godt i gang med faget Madeksperimentarium.

Se flere fag på Krop & Bevidsthed