Krop & Bevidsthed

Krop og Bevidsthed veksler mellem kropslig udfoldelse og bevidsthedstræning. Kropsarbejdet øger din kropsbevidsthed, så du bliver mere bevidst om dine fysiske vaner, bevægemønstre og muskelspændinger. Du træner din fysiske styrke, smidighed og balance og dermed evnen til at stå fast, sætte grænser, bryde grænser, sige til og fra. Øget kropsbevidsthed smitter også af på dit kropssprog, så du bliver mere klar over, hvordan du kommunikerer med dig selv og med omverdenen.

De meditative øvelser giver bevidst nærvær og øger graden af koncentration, fokus og klarhed. Du bliver mere præcis. Du bliver bedre til at udtrykke dig og til at vise, hvem du er. Du øger dit selvværd og tør være mere spontan. Det bliver lettere at få både dine blide og kraftfulde sider frem i lyset.

Procesarbejde giver personlig vækst, autencitet og øget livskvalitet.

Undervisningen i Krop og Bevidsthed veksler mellem teori, leg, lyd, bevægelse, meditation, afspænding, massage og healing. Anatomi og fysiologi indgår som en naturlig del af faget.

Vi udtrykker os på papir med ord og farver, og vi arbejder i naturen, når vejret tillader det. Vi lægger vægt på dialog mellem deltagerne og mellem dig og dine lærere. Gennem dialogen lærer du at sætte ord på dine oplevelser, så de bliver bevidstgjorte.

Energi

Energibevidsthed er et nøgleord i undervisningen. Ofte bruger vi vores energi uhensigtsmæssigt, fx i det mentale, når tankerne kører i ring– eller i det emotionelle, når vi undertrykker vores følelser, eller de løber af med os. Energi er ikke bare fart over feltet. Der er også energi i at være stille, lyttende og indadvendt.

Energibevidsthed handler om at mærke dit eget energi-niveau og respektere det. Du lærer, hvordan du kan give dig selv omsorg, når du har behov for det. Og hvordan du kan bygge energi op gennem meditation, kropsøvelser og fri bevægelse til forskellig musik.

Praksis

Undervisningen relateres til din almindelige hverdag og dit aktuelle liv. Kurset præsenterer dig for mange indgangsvinkler til din personlige udviklingsproces og relateres hele tiden til din praktiske hverdag og dit aktuelle liv. Vi berører emner som stress, tanker og emotioner, vaner, behov og begær, relationer, sex, kærlighed og parforhold, religion kontra spiritualitet. Vi gennemgår chakrasystemet og sætter det i relation til krop, symboler, farver, drømme og meditation.

Lyder faget Krop og Bevidsthed som noget for dig? Så vil du helt sikkert også synes om vores andre fag på skolen for Krop og Bevidsthed.

Vil du gerne følge med i, hvad vi laver her på højskolen? Så følg os på Facebook eller Instagram.

Flere fag på Krop & Bevidsthed

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X