Krop & Bevidsthed

Det handler om dig og dit liv.

Kroppen og bevidstheden er to sider af samme sag – nemlig af dig. Somme tider fungerer de to sider godt sammen. Så er der ro og balance. Andre gange stritter de i hver sin retning, og det kan give uro, tvivl og forvirring. Det er helt naturligt, og alle kender det. I ’Krop og Bevidsthed’ forsøger vi at få sammenhæng mellem de to aspekter, og du får tid til at udforske og fordybe dig i det.

Hvad får du ud af ’Krop og Bevidsthed’?

Du bliver mere bevidst om, hvad du kan med din krop, og hvad den fortæller dig. Kroppen siger til, når den synes, vi skal økonomisere anderledes med vores energi og gå op eller ned i gear – vi skal bare høre efter. Hvis du ’kører’ i det rigtige gear, er der bevægelse i dit liv i modsætning til tomgang eller for høj fart. Og når du ved, hvordan du skal prioritere dine kræfter, har du den energi, du skal bruge. Tit ved vi godt, hvad der skal til, men vi overhører signalerne og fortsætter derudaf. I ’Krop og Bevidsthed’ lærer du at høre ordentligt efter, når din krop taler til dig.

Uddannelse og job

Faget giver dig redskaber, du kan bruge på studiet eller jobbet, og når du skal være alene eller social. Nogle af os elsker store forsamlinger, andre føler os mere trygge i de nære relationer. De fleste af os vil gerne fungere godt i begge sammenhænge – og også kunne nyde alenetid og stilhed. På højskolen er du omgivet af mange mennesker, som du skal forholde dig til og fungere sammen med. Det kan være udfordrende og en daglig øvelse i sig selv. I ’Krop og Bevidsthed’ arbejder vi bevidst med at finde balancen mellem at være udadvendt og vende blikket indad. På den måde undgår man at tappe sig selv for energi. Og hvis du er en af dem, der synes, det kan være lige så udfordrende at være i enrum med dig selv, får du masser af inspiration til også at nyde dét.

Du kommer til at se dig selv fra nye vinkler, og du bliver klogere på, hvem du dybest set er. Inderst inde er de fleste af os ofte mere afslappede, fri, naturlige og ægte.

’Krop og Bevidsthed’ giver dig konkrete øvelser til at få fokus, indre ro og overblik i stedet for tankemylder. Det har vi alle brug for i en presset hverdag.

Inden du afslutter dit højskoleophold, får du ideer til, hvordan du kan bruge redskaberne fra faget, når du kommer hjem og fremover.

Hvad laver vi så?

  • Øvelser, der løsner, strækker, styrker og smidiggør din krop.
  • Meditation og mindfulness-øvelser, der træner din bevidsthed.
  • Oplæg, som vi omsætter i praksis, så du hele tiden afprøver teorien på din krop.
  • Masser af leg og bevægelse – både stille, med fart og dynamik og til mange slags musik lige fra klassisk til tecno.

Det handler om dig og dit liv.
Derfor er der næsten ingen grænser for, hvad vi kan arbejde med, og du er selv med til at vælge emnerne, som kan være:

Kropsbevidsthed og energibevidsthed.
Hvad fortæller din krop, og hvordan bruger du din energi bedst?

Nervesystemet.
Hvordan fungerer det, og hvordan kan du påvirke det, når du mærker uro, stress og bekymringer?

Psykologi med en kropslig tilgang
Du får inspiration til, hvordan kan du arbejde fysisk med noget, som du umiddelbart oplever som psykisk og følelsesmæssigt.

Tag din plads!
Lær at sætte grænser, bryde grænser og stå ved dig selv uden at træde andre over tæerne. Hold fast i dig selv, når andre mener noget andet end dig. Sig ja og nej – og hav det godt med det.

Fomo
Du får rig mulighed for at træne fear of missing out på højskolen, for der er SÅ meget at vælge imellem.

Konflikthåndtering
Hvilken konfliktstil har du? Og hvordan kan du arbejde med den kropsligt?

Selvomsorg og kropsforkælelse
Inspiration til, hvordan du kan passe på dig selv og din krop. Og masser af ideer, som du kan tage med videre i dine forskellige relationer.

Relationer.
De er nødvendige og ofte dejlige, men kan også være krævende. Uanset om de bygger på venskab, kærlighed eller er en parforholdsrelation med seksualitet som en del af pakken, er relationer noget, der fylder i de flestes liv.

Kreativitet og intuition.
Hvordan bliver du bedre til at tænke ud af boksen og være impulsiv?

Hvad vil du med livet – hvad vil livet med dig?
Og er der en mening med, at vi er til?

Uddannelse
Måske ved du præcist, hvilken uddannelse du vil tage. Men at være i tvivl kan tage en masse energi. For hvordan vælger du en uddannelse, som giver mening for dig, og hvor du får dig selv i spil? Det kræver forankring og hvilen i dig selv. Og det kræver en vis portion tillid til livet.
Kan man arbejde med dét i ’Krop og Bevidsthed’? Ja, det kan man.

Rust dig til dit arbejdsliv.
Arbejdsmarkedet er krævende – ikke mindst hvis du skal ud og arbejde med andre mennesker, uanset om det er i sundhedssektoren eller andre steder. Hvordan bliver du robust, så du kan bevare fatning og fokus og stadig holde dit hjerte åbent, når job eller andre hverdagssituationer lægger pres på dig? Hvordan finder du et job fyldt med mening? Og hvordan bevarer du arbejdsglæden, hvis jobbet somme tider trækker tænder ud?

Vær den bedste version af dig selv.
Det er let på gode dage. Men hvad gør du, når studiet, hverdagen, parforholdet eller venskabet kræver noget ekstra af dig?
Det kan du også lære i ’Krop og Bevidsthed’.

RAMMERNE
’Skolen for Krop og Bevidsthed’ har sit eget hus med plads til ro og fordybelse. Undervisningen foregår i en smuk, lys sal. Vi lægger vægt på æstetik, og vi bruger yogamåtter og meditationspuder af naturmaterialer og høj kvalitet. I huset findes også samtale- og behandlingsrum med massagebrikse. Hvis du har ’Krop og Bevidsthed’ som hovedfag, har du adgang til huset i din frihed. Det giver dig mulighed for at lave yoga, meditere el.lign. i din højskole-hverdag.

I huset har vi mange forskellige redskaber: massagebolde, fodruller, lækre massageolier samt bøger om de emner, vi arbejder med. Du bliver introduceret til redskaberne i undervisningen, og hvis du bliver glad for at bruge dem, kan du købe dem med rabat i vores butik.

Flere fag på Krop & Bevidsthed

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X