Tankernes magt

Tankernes magt tematiserer, hvordan vi kan ændre den måde vi oplever os selv og andre ved at ændre vores tanker. Vi kan ændre vores følelser ved at ændre hvordan vi tænker og ændre vores tanker ved at ændre vores følelser.

Faget giver et indblik i den terapeutiske verdens virkemidler og metoder. Du vil blive præsenteret for praktiske øvelser, der henter inspiration fra terapeutiske samtaler. Du vil lære, hvad det vil sige at spørge til de bagvedliggende antagelser og leveregler, der fastholder et menneske i en selvopfyldende spiral.

Den måde vi er til i verden på er præget af fortolkninger. Vi spejler os selv i andres opfattelse af os og grundlægger deraf ideer om os selv, som i nogle tilfælde kan være uhensigtsmæssige. Det menneske, der eksempelvis bliver mobbet vil på et tidspunkt havde svært ved at distancere sig fra det andre tænker om dem, så det andre siger bliver deres egen ide om dem selv. På den måde kan man blive det andre gør ved en.

Det er desuden et fag, der udforsker forskellen mellem selvtilliden og selvværd; hvordan vi kan kompensere for et mindreværd ved at kræve opmærksomhed og bekræftelse.

Se flere psykologifag

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X