Klinisk psykologi
Hvad sker der, når "filmen knækker"?

Tankernes magt

Tankernes magt tematiserer, hvordan vi kan ændre den måde vi oplever os selv og andre ved at ændre vores tanker. Vi kan ændre vores følelser ved at ændre hvordan vi tænker og ændre vores tanker ved at ændre vores følelser.

Faget giver et indblik i den terapeutiske verdens virkemidler og metoder. Du vil blive præsenteret for praktiske øvelser, der henter inspiration fra terapeutiske samtaler. Du vil lære, hvad det vil sige at spørge til de bagvedliggende antagelser og leveregler, der fastholder et menneske i en selvopfyldende spiral.

Den måde vi er til i verden på er præget af fortolkninger. Vi spejler os selv i andres opfattelse af os og grundlægger deraf ideer om os selv, som i nogle tilfælde kan være uhensigtsmæssige. Det menneske, der eksempelvis bliver mobbet vil på et tidspunkt havde svært ved at distancere sig fra det andre tænker om dem, så det andre siger bliver deres egen ide om dem selv. På den måde kan man blive det andre gør ved en.

Det er desuden et fag, der udforsker forskellen mellem selvtilliden og selvværd; hvordan vi kan kompensere for et mindreværd ved at kræve opmærksomhed og bekræftelse.

Se flere psykologifag