Vårvise og Tim Christensen. Virtuelle fællessange giver tårer i øjenkrogene

In Education, musik

Da medarbejderne på Odder Højskole satte sig foran deres skærme og sang Sebastians “Vårvise” som en hyldest til det hjemsendte forårshold, kunne ingen vide, at det både ville give adgang til tårer, rekordmange delinger på Facebook og en helt speciel hilsen fra efterårsholdet 2019.

Giv mig kun en sang

Der er ingen tvivl om, at Sebastians Vårvise efterhånden har henrykket adskillige forårshold med linjerne “Giv mig kun en sang / Så ingen vinter går / Uden at den minder os om / Hvor dejligt det var / Hvor dejlig du var.” Forårets sang får en helt ny betydning for foråret 2020, der i skyggen af nedlukningen pga. Covid19, på mange måder er blevet et forår med afsavn. Et forsømt forår.

Måske derfor er medarbejdernes sang til eleverne gået direkte i øjenkrogen – ikke bare på de nuværende, hjemsendte elever, men også alle andre, der kender højskoleoplevelsen fx da videoen blev delt på selveste Højskolesangbogens Facebookside.

“Dybt rørende”, “Så gik man lige på Verdens bedste højskole”, “Savner højskoletiden helt vildt” var bare nogle af kommentarerne. Og det hele peger på et fællesskab, som måske står endnu stærkere i afstandens og afsavnets tid. Et fællesskab, som vi alle glæder os til at kunne vende tilbage til.

Right next to the right one

Bare en uge efter, at Odder Højskole har offentliggjort sin sang på Facebook, kommer der smukt svar på tiltale. Efterårseleverne fra 2019 er nemlig gået sammen (på afstand) om at synge Tim Christensens “Right Next to the Right One”, og denne gang er det højskolens medarbejderes tur til at få gang i tårekanalerne. Som underviser i Krop og Bevidsthed, Kirsten Sander, kommenterede “Dér røg så den sidste kleenex”.

Herunder kan du se begge videoer. Først medarbejdernes udgave af Sebastians “Vårvise” og herefter efterårseleverne fra 2019, der synger Tim Christensens “Right Next to the Right One”.

http://