Tidligere elever nomineret til fornemme filmpriser

In Uncategorized

En række tidligere filmelever på Odder Højskole har været en del af filmholdet bag ‘November’, som nu er nomineret til to enormt anerkendte filmpriser senere på året.

Flere end 2600 kortfilm fra 101 lande blev indsendt til Odense International Film Festival. De er nu blevet skåret ned til 111 nøje udvalgte kortfilm fra 35 lande. Filmene skal dyste, når Danmarks ældste – og eneste Oscarkvalificerende filmfestival løber af stablen i Odense.

Og hvorfor er det så relevant i forbindelse med Odder Højskole, spørger du?

Det er det fordi, at kortfilmen ‘November’ er blandt de 111 udvalgte. Filmen er produceret af Iben Søtang Jacobsen, som er tidligere filmelev på Odder Højskole. Lasse Løndahl Henriksen, filmansat på Odder Højskole, agerer B-fotograf på filmsettet, ligesom flere andre tidligere elever også har roller bag kameraet.

Kortfilmen handler om en ung kvinde med et klart mål. Hun vil slå igennem i filmbranchen og forsøger at skrive en film, der kan demonstrere hendes evner som kunstner. Men hendes liv er indholdsløst, og derfor kæmper hun med at finde noget at fortælle.

Odense Film Festival foregår i uge 35, fra den  27. august til 2. september, og som om det ikke var nok med en nominering til den Oscarkvalificerende filmfestival, så er der også svenske roser til den danske kortfilm.

Stockholm Independent Film Festival har også nomineret November. Den svenske festival har nomineret filmen i kategorien Student Project.