Sommerkurser nærmer sig udsolgt

 In Branding, Business

Sommeren 2020 byder igen på to spændende sommerkurser på Odder Højskole. Vi oplever en enorm interesse for begge, hvilket også betyder, at vi nærmer os udsolgt! Der er allerede venteliste til familiekurset 2020, mens der er få pladser tilbage på højsommerkurset.

Sommeren er over os, og det betyder også, at vi slår dørene op for to spændende kurser i den kommende tid. Vi gentager succesen fra de sidste år med både et familiekursus og et højskommerkursus. Interessen for begge kurser har været overvældende, og derfor er der også venteliste til førstnævnte og få pladser tilbage på højsommerkurset. Derfor skal du ikke vente for længe med at sende en tilmelding til året højsommerkursus!

På årets højsommerkursus er der dog venteliste til fagene Keramik og Raku, Friluftsliv, hvilket betyder, at der pt. kun er pladser tilbage på Bevægelse med Bevidsthed og Krop og Meditation. Der er desuden også venteliste til sovesalen.

Men du kan stadig vælge mellem disse to fag til højsommerkurset:

Meditation og Krop

Mange tænker, at meditation og krop ikke har noget med hinanden at gøre. Men en god kontakt til den fysiske krop kan være en vej ind i meditation og nærvær. Kroppen er vores adgang til livet – uden krop ingen gang på jorden. Hvis vi kan få meditation, krop og åndedræt til at samarbejde, bliver det derfor lettere at integrere meditationen i den helt almindelige hverdag.

Forholdet til vores fysiske krop ændrer sig i løbet af livet, men da vi har kroppen med hele vejen igennem, kan det betale sig at stå på god fod med den. Lever du efter mottoet: “at adskille krop og ånd”, hvor du forsøger at hæve dig over kroppen? Eller længes du efter at mærke, at krop og ånd hører sammen?

Med dette fokus veksles der mellem oplæg, kropslig udfoldelse og meditationsøvelser. Og du skal have lyst til både at sidde stille, bevæge dig samt komme ud i naturen. Målet er at blive klogere på, hvad meditation er for DIG.

Bevægelse med bevidsthed

Hvad sker der med krop og psyke, når vi flytter fokus fra traditionel fitness til bevægeglæde og afbalanceret sundhed? På kurset tager vi et skridt ud af fitnesscentret og undersøger, hvordan kroppen har glæde af at bevæge sig.

Vi skal udendørs og lave ”naturlig træning” for muskler, led, sanser og hjerte, og vi vil bruge naturen til ro og balance via mindfulness. Vi skal træne og lege indendørs og undersøge, hvad musik kan gøre for krop, kreativitet og bevægelse inspireret af Groove og andre nyere bevægelsesformer.

Træning af kroppen handler om balance. Derfor er ugen en vekslen mellem aktivitet og ro, hvor du får inspiration til din egen træning samt til restitution og nærvær i din hverdag.

Du får oplæg om kropsbevidsthed og bevægeglæde. Og sammen og individuelt vil vi fordybe os i: Hvordan bruger, behandler og tænker vi om kroppen?

Der er intet krav om god fysisk form, men større eller alvorlige fysiske skader kan gøre det vanskeligt for dig at deltage.

Bemærk at tilmeldingsfristen for Familiekurset er fredag den 19. juni, og tilmeldingsfristen for Højsommerkurset er mandag den 6. juli!

Du kan lave din tilmelding her.

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X