Psykomotorik

Din krop er klog. Den taler til dig hele tiden, hvis du lytter efter. Når du lærer dens sprog at kende, bliver du mere bevidst om din sårbarhed og styrke samt dine behov og grænser. Det giver dig et indre kompas at navigere efter og frihed til at handle i overensstemmelse med det, der er bedst for dig i mødet med omverden.

Undervisningen er funderet i psykomotorisk praksis og en forståelse af mennesket som værende både krop, psyke – og ånd. Som mennesker udvikler vi os i relationer til andre og omverdenen. Det definerer også den måde, vi arbejder på i faget.
Omdrejningspunktet er kropsbevidsthed. Vi arbejder med begreber og temaer som grounding, centrering, afgrænsning, ressourcer, awareness, sanser og kropsudtryk.

Vi bevæger os meget, nogle gange stille og subtilt, andre gange dynamisk og med høj intensitet. Undervejs får du små teoretiske oplæg, som relaterer sig til dagens tema, som vi i fællesskab taler om.

I Psykomotorik bliver du undervist af Katrine Olsen, der er uddannet psykomotorisk terapeut. Hun har undervist på Odder Højskole i mange år, og underviser bl.a. i HumanX og Mindfulness.

Vil du gerne lære mere om, hvad psykomotorik er? Så læs denne artikel fra foreningen Danske Psykomotoriske Terapeuter, der kan forklare det hele for dig.

Se flere fag på Krop & Bevidsthed

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X