Esthers Orkester: Filmlærer står bag kommende dansk film

In film

Odder Højskoles filmlærer, Troels Engelbrecht, har skrevet manuskriptet til “Esthers Orkester” med Annika Aakjær og Johannes Lilleøre i hovedrollerne. Ulf Pilgaard, Stina Ekblad, Emma Pi, Frederik Meldal Nørgaard og Peter Gantzler er også en del af castet. Og det er en glad filmlærer, der kan se frem til virkeliggørelsen på en lang, men fantastisk proces.

”Vi har arbejdet på manuskriptet i næsten 2 år, og nu får fortællingen så luft under vingerne. Det er selvfølgelig vildt dejligt, og det er hele meningen med det at lave film. En god fortælling kan kun blive fantastisk, fordi vi er så utrolig mange, som bidrager. Det elsker jeg ved filmen som kunstform og fortælleform. Jeg elsker fælleskabet. Det er en holdsport, og det kræver mange menneskers kreative indsats at skabe et mesterværk! Bundu kan jo heller ikke vinde superligaen helt alene”, siger Troels, der ud over at skrive, producere og undervise i film også er glødende AGF-fan.

Kærlighed som livets mening

Kærlighed er omdrejningspunktet for ”Esthers Orkester”, som er en på en gang sjov og meget mørk fortælling ”For mig handler den om det allervigtigste her i livet; nemlig kærligheden. Kærligheden til alt det, som giver livet mening og gør det betydningsfuldt. Alexander (instruktøren) og jeg har lavet film i mange, mange år, men hvis jeg kunne vælge, og kun skulle lave en film inden jeg forlader denne jord, så skulle det helt sikkert være “Esthers Orkester””, siger Troels, der ser det som en stor fordel for Odder Højskoles filmelever, at de gennem deres ophold møder en lang række fagpersoner fra filmens verden.

En filmskole baseret på viden om den danske filmbranche

”Jeg tror, det er en stor styrke for filmlinjen her på højskolen, at vi filmlærere til dagligt beskæftiger os professionelt med spillefilm, teater og dokumentar. Vores intention har altid været at skabe en filmlinje, hvor man går praktisk til værks, og hvor indholdet og undervisningen baserer sig på virkeligheden ude i branchen. Fra ideudvikling til manuskript og fra produktion til skuespil, lyd, lys og klip”, siger Troels og fortsætter ”Jeg tror også, at det er derfor, det danske filmmiljø anbefaler os, og at vi sender så mange elever videre til filmuddannelserne, universitet og ikke mindst mediebranchen. Vores filmelever får indsigt i filmarbejdet hele vejen rundt, og vores filmelever bliver derfor præcis den slags holdspillere, der skal til for at en film kan blive en succes.”

Optagelserne på ”Esthers orkester” startede i sidste uge, og filmen forventes at få premiere næste år i 2021.

Du kan i øvrigt læse mere om Skolen for Film & TV Produktion her.

Du kan læse mere om filmen i Aarhus Stiftstidende her.

Odder Højskoles filmlærer, Troels Engelbrecht, har skrevet manuskript til den kommende danske film, “Esthers Orkester”