March mod Ensomhed: Patrick gjorde holdt i Odder

In Uncategorized

Patrick Cakirli vil sætte fokus på unge og ensomhed. Derfor har han de seneste små to uger tilbagelagt 300 kilometer ved at gå Marchen mod Ensomhed, for at udbrede viden og synlighed.

Siden den 12. april har Patrick Cakirli været på farten. Starten gik til fods i København, og endedestinationen bliver Aarhus torsdag den 26. april. Mellem start og mål blev der tirsdag aften slået lejr på Odder Højskole.

“Det har været en god oplevelse at være på Odder Højskole. Man kan se at folk holder af hinanden og hjælper hinanden,” fortalte Patrick til onsdagens morgensamling foran skolens elever. Til morgensamlingen fortalte Patrick også om en svær opvækst hos plejefamilie, og mange års kamp mod ensomhed.

“Jeg kan godt lide højskoler, men de minder mig også altid om, at jeg ikke selv fik samme mulighed af mine forældre. På højskoler er der en masse kærlighed og kreativitet. Folk er her, fordi de har lyst til at være her, men jeg blev smidt ud hjemmefra af mine forældre, og fik aldrig den her unikke mulighed.”

Aftensmad og talentshow

Patrick ankom med ømme fødder til Odder Højskole klokken 18.00 tirsdag aften, hvorefter den stod på forplejning i form af en højskolemiddag. Efterfølgende forventede hovedpersonen, at han skulle restituere på værelset, men sådan gik det ikke helt.

“Morten (Underviser i skuespil, red.) spurgte om jeg ikke havde lyst til at gå med til et talentshow med eleverne. Det ville jeg egentlig gerne, selvom jeg var træt og havde ømme fødder, så tog jeg til det,” siger Patrick og fortæller videre:

“Talentshowet var, helt ærligt, for sindssygt. Jeg tænkte: “What the fuck!”, de her mennesker er for seje, modige, og enormt talentfulde. Jeg stod op og klappede nærmest hele tiden. Jeg havde lyst til at sige “tag mine penge”, for jeg var helt overvældet,” griner han.

Inden Patricks færd fortsatte mod Testrup Højskole onsdag formiddag, fortalte han om sin tur hidtil og sin opvækst i skolens foredragssal. Efterfølgende fik han selskab af skolens Outdoor-elever, som gik med på turen til Testrup. TV2 Østjylland gik med fra Odder til Testrup. Det kan du se her.

Vi ønsker Patrick en fortsat god tur til Aarhus!