Illustrator Lars Munck besøger kunstskolen

In art, Design, film

Onsdag og torsdag får Odder Højskole besøg af illustrator, Lars Munck. Onsdag aften står han for et foredrag om at arbejde i en kreativ branche med et utal af muligheder. Torsdag er han gæsteunderviser på faget tegningSkolen for Kunst & Tegning.

Illustrator i et alsidigt arbejdsmarked

Lige siden han blev færdiguddannet som designer på Designskolen i Kolding, har Lars Munch arbejdet i et utal af kreative brancher og som illustrator har han været vidt omkring, både geografisk og arbejdsmæssigt. Han har lavet storyboards i Hollywood, illustreret børne-og ungdomsbøger i Sverige, og så har han arbejdet for Eurovision Song Contest i København. Onsdag og torsdag er han på Odder Højskole og klar til at undervise tegneeleverne.

Kunstlærer, Mogens Kæseler, glæder sig til at få besøg af illustrator Lars Munck og til at give sine elever et helt andet perspektiv på det at tegne. “Det at lave kunst og det at illustrere er meget forskellige genrer, men begge dele kræver, at man kan tegne. Det er udgangspunkter, også hvis du skal tjene penge som illustrator. Det er jo spændende for vores kunstelever, at møde en som Lars Munck, der arbejder professionelt med det at tegne.”, siger Mogens og tilføjer, at Lars Munck er enormt god til at lære fra sig og give eleverne indblik i det arbejdsmarked som mange kunstnere og kreative sjæle bevæger sig rundt i.

Illustrator: Fra svenske politiske ungdomsbøger til storyboards i Hollywood

Er du ikke tegneelev på Odder Højskole, så giver vi dig alligevel en god mulighed for at få et indblik i Lars Muncks kreative liv og karrieren som illustrator. Onsdag d. 13. marts kl 19:30 holder han nemlig foredrag om, hvordan arbejdet som illustrator har bragt ham hele verden rundt. Fra karrierens start i Stockholm, hvor han illustrerer politiske børnebøger for litterære legender som Rose Lagerkrantz og Lennart Hellsing. ”Welams Vädermödor” handler om en forestående klimakatastrofe, og den grafiske novella “Flickan der elskede potatis” er historien om to teenagepiger, der overlever Holocaust.

Efter Stockholm tager Lars Munck til Los Angeles for at forfølge drømmen om at bruge sine evner i den amerikanske filmindustri som storyboardtegner. Mødet med USA blev dokumenteret ugentligt i Politikens søndagssektion med en helsides “storyboard-dagbog”. Senere blev Lars Munch selv stoffet for dokumentarfilmen “Flugten til Hollywood”, hvor instruktøren Trine Dam Ottesen følger hans prøvelser i Hollywood.

Alt det og meget, meget mere kan du høre om, hvis du møder op til illustrator Lars Muncks foredrag på Odder Højskole. Det finder sted onsdag. d. 13. marts kl. 19:30. Alle er velkomne.

Du kan se Lars Muncks portfolio her.