Står du ved dig selv?

Mange mennesker lever en fortravlet hverdag, hvor karriere, familie, hobbies, venner, sundhed og træning skal forenes. Der skal træffes valg og prioriteringer, siges ja og nej, og mange af os forsøger at tænke os til løsningerne for, hvordan vi får det bedste ud af livet. Men tanker kan nemt blive påvirket af andre menneskers tanker og idéer, eller vi styres af fornuft og det, vi burde gøre.

På kurset vil vi udforske, hvad der kan ske, når hovedet får en pause, og når kroppen og sanserne får lov at ”tale”.

Udgangspunktet på kurset er at arbejde med kropsbevidsthed, nærvær og kontakt til dig selv og omverden. Ved at lære at lytte til kroppens signaler, kan man blive mere præcis og bevidst både ift., hvad man selv ønsker og har behov for i livet, og ift., hvad man signalerer ud til omverden.

Vi vil arbejde ud fra begreberne ’grounding’, ’afgrænsning’, ’nærvær’, ’kontakt’ og ’kropsudtryk’. Igennem grounding, afgrænsning og kropsudtryk kan du blive stærkere til at mærke, hvad du egentlig har behov for, hvor du skal sige til og fra – og hvordan du skal gøre det og udtrykke det.

Indhold

Du vil på kurset blive præsenteret for teori om bl.a. kropsbevidsthed, grounding og afgrænsning. Vi vil derudfra arbejde praktisk med ovennævnte temaer, hvor du vil lære igennem egne oplevelser.

Vi vil arbejde dynamisk og legende, og mere roligt og blidt, og du vil komme til at arbejde indadvendt med dig selv, og mere udadvendt i parøvelser og i hele gruppen. Det kropslige og praktiske arbejde sættes i perspektiv med indlagte refleksionsstunder.

Underviser

Ditte L. B. Lauridsen, 32 år, Psykomotorisk Terapeut, DAP. Til dagligt ansat som underviser på SOSU Østjylland og underviser på korte kurser på Odder Højskole i psykomotoriske fag.

Hvem kan deltage?

Alle med interesse for kroppen samt lyst til at bevæge sig med fokus på ovenstående tema kan deltage. Er du ansøger til Psykomotorikuddannelsen i Randers, øger deltagelse på kurset desuden din mulighed for optagelse på skolen.

Tidspunkt

Lørdag d. 29. februar kl 10.00 til søndag d. 1. marts kl 15.00.

Pris

1595,- incl. morgenmad og frokost begge dage, fælles middag lørdag aften, kaffe, te, kage og frugt samt logi i dobbeltværelse på højskolen.

Hvis du ikke ønsker at overnatte på højskolen, kan du vælge at være ’dag-elev’. I så fald er prisen 1116,50 kr.

Tilmelding

Tilmeld dig her!

Sted

Skolen for Krop og Bevidsthed, som har sit eget hus på Odder Højskole.

Medbring

  • Løst tøj som du kan bevæge dig i
  • Sokker
  • Logbog/papir
  • Madpakke til frokost lørdag, hvis ikke du kommer til mokost kl. 09.00.

Prækvalificerende kursus 2 gange årligt

Odder højskole udbyder disse kurser 2 gange årligt. Ét om foråret og ét om efteråret.

Næste kursus afholdes 14. – 15. november 2020.

Vejledning om Psykomotorik uddannelsen

Vi opfordre til, at besøge skolen i Randers til deres åbent husarrangement tirsdag d. 25. februar 2020 i tidsrummet 17.00-20.00. Her får du mulighed for, at se skolen og få individuel vejledning i uddannelsen.

Se mere om VIA’s arrangementer her.

Tilmeld dig vores kursus her

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X