1. juli – 7. juli 2018

At være åben for inspirationen kan være svært i det daglige, men i dette frirum får du ro og tid til at opdage lerets farve og struktur, skyernes gråtoneklange, og trækronernes uendelige variationer af farven grøn. Disse opdagelser giver råstof til dine personlige udtryk og arbejdet med maleri eller keramik. Højskolen er rammen om et helt specielt og intenst samvær mellem en stor forskellighed af mennesker.

Du vil opleve et stærkt og mangesidet med- og modspil fra medkursister og lærere. Og du vil blive inspireret af at se på kunst og lytte til fortællinger om kunst. Samtidig kan du glemme alt om kødgryder for en stund og lade dine sanser forkæle af højskolens enestående køkken.

Kort sagt er Odder Højskoles kunstkursus din mulighed for at give dig selv en inspirerende, intens og indlevende uge, hvor du for en gang skyld kan lade kunsten komme først.

Kursets 2 linjer

Maleri

Et kursus med vægt på maleriets grundlæggende kvaliteter, farve, form, komposition og personlig udtryk. Man kan arbejde med egne projekter, og/eller følge de udvalgte opgaver, der vil blive stillet. Undervisningen vil være mest individuel, men med fælles gennemgang flere gange i forløbet. Man kan deltage på alle niveauer.
– Gunnar K. Hansen

Keramiske eksperimenter

Hvad sker der i den proces, som foregår fra du starter med den spæde ide, til du står med det færdige resultat? Hvordan bliver du mere bevidst om denne? På dette kursus kommer du rundt i den kreative proces, og du vil blive præsenteret for forskellige metoder til at udvikle dit eget udtryk og blive mere bevidst om, hvad der er dit udtryk.

Du vil blive guidet frem mod dit mål igennem dialog, inspiration, skitser og praktisk introduktion til keramiske teknikker. Du vil blive præsenteret for forskellige lertyper og få vist hvilke anvendelsesmuligheder, de har. Samtidigt skal du prøve forskellige former for formgivning såsom drejning, pladeteknik, kvæstning og meget mere. Vi skal også undersøge forskellige dekorations-, brænding- og glaseringsteknikker. Sideløbende vil du kunne få individuel vejledning med udgangspunkt i egne ideer. For dem, som allerede har en vis teknisk kunne, lægges der vægt på selve formgivningen, kilder til inspiration og det kunstneriske udtryk.

Vigtigst af alt er der plads til eksperimenter, diskussioner om kunst og hyggelige stunder.

Fællesaktiviteter

Program for ugen

Foruden det daglige program med morgensamlinger og holdundervisning indgår der forskellige fællesaktiviteter i undervisningen.

Tur til Aros og Aarhus Ø

Efter undervisningen onsdag formiddag tager vi den smukke kystrute til Aarhus, hvor vi skal kigge lidt på byen og aflægge et besøg på den arkitektoniske meget interessante Aarhus Ø, hvor spændende nye byggerier med verdenskendte arkitekter de sidste mange år er skudt op. Derefter går turen til det meget imponerende Aros Kunstmuseum.

Aften- og eftermiddagsarrangementer

Mellem frokost og eftermiddagsundervisningen har vi hver dag et tilbud. Mandag bliver der mulighed for at besøge økologiens have, som er nord Europas største økologiske udstillingshave.

Tirsdag er der mulighed for at besøge det storslåede, nye Moesgård Museum. Her skal I selv betale entreen. Torsdag er der mulighed for at besøge museet i Odder.

Mandag aften er der foredrag med musikbibliotekar og musiker Michael Jensen

Se skolens faciliteter

Info om priser

I prisen er inkluderet en uge på Odder Højskole med fuld kost og logi, sengelinned og håndklæder, samt undervisning, foredrag og udflugter.

Prisen omfatter ikke udgifter til eventuelle materialer og entreer.

Skolen har egen idrætshal, som kan anvendes frit. Ketsjere, bolde og egnet fodtøj må medbringes.

Pris

Enkeltv. 4200 – Dobbeltv. 3700*
Enkeltv. 3800 – Dobbeltv. 3300**

*Nye bygninger med toilet og bad på værelset.
**Ældre bygning med bad på værelset og toilet på gangen.

Tilmeld dig vores kursus her

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X