Kroppen taler, lytter du?

Det verbale sprog er ofte vores foretrukne og det er med ord vi forsøger at forklare hvem vi er, hvad vi vil, og hvad vi mener. Men kroppen taler altid med og siger ofte mere end vores ord.  Derfor handler dette weekendkursus om kroppens sprog. Med udgangspunkt i spørgsmål som: Hvad er det egentligt min krop siger til mig? Hvad siger andres kroppe til mig? Hvad er det jeg siger med mit kropssprog? Er der sammenhæng mellem der jeg udtrykker med kroppen og det jeg siger?

Udgangspunktet er at arbejde med kropsbevidsthed. Lærer du at lytte til din krop, vil du blive mere bevidst om din grænser, ønsker og behov. Du vil opleve at blive opmærksom på hvad du signalerer til omverdenen og hvordan du kan blive mere præcis. Det handler både om at lytte til din egen krop og lære den at kende, men også om at lytte til andres kroppe. Hvad sker der når du er opmærksom på hvad dem omkring dig kommunikerer med kroppen?

’Kerne’, afgrænsning’, ’grounding’ ’kropsudtryk’ og ’kropsholdning’ er centrale begreber i undervisningen på kurset og vil blive brugt både teoretisk og i praksis.

Undervisningen er oplevelsesorienteret. Du kommer til at opleve med din fysiske krop, hvorefter vi skal reflektere over oplevelserne.

Aktiviteterne vil være dynamiske og legende, såvel som rolige og blide. Og du kommer til at arbejde indadvendt med dig selv, men også udadvendt i f.eks. par-øvelser og sammen med hele gruppen.

 

Underviser

Maja Lyholm Thøgersen, 28 år, psykomotorisk terapeut, DAP. Til dagligt ansat på Odder Højskole.

Hvem kan deltage

Alle med interesse for kroppen, samt lyst til at bevæge sig med fokus på ovenstående tema kan deltage. Er du ansøger til Psykomotorikuddannelsen i Randers, øger deltagelse på kurset desuden din mulighed for optagelse på skolen.

Tidspunkt

Lørdag d. 23. feb. kl. 10.00 til søndag d. 24. feb. kl. 15.00

Pris

1595,- incl morgenmad og frokost begge dage, fælles middag lørdag aften, kaffe, te, kage og frugt samt logi i dobbeltværelse på højskolen. Desuden information om Psykomotorikuddanelsen (lørdag aften kl. 19.00-20.00)

Hvis du ikke ønsker at overnakke på højskolen, kan du vælge ‘dag-elev’. I så fald er prisen 1116,50 kr.

Prisen er 1995,- hvis du ønsker enkeltværelse.

Tilmelding

Tilmeld dig her!

Sted
Skolen for Krop og Bevidsthed, som har sit eget hus på Odder Højskole.

Medbring

  • Løst tøj som du kan bevæge dig i
  • Sokker
  • Logbog/papir
  • Madpakke til frokost lørdag, hvis ikke du kommer til mokost kl. 9.

Tilmeld dig vores kursus her

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?