VÆR NÆR– KROPSLIGT OG MENTALT

Rigtig mange mennesker mangler ro i krop og sind. Bekymringer og en strøm af tanker farver vores virkelighed og humør på en måde, vi umiddelbart kan føle os fanget i. I en travl hverdag kører vi let på automatpilot og mister derigennem kontakten til os selv og det liv, vi står midt i.

På dette weekendkursus giver vi plads til nærværet fysisk og mentalt. Ved at fokusere på kroppen og dens sanser bliver vi mere nærværende i det øjeblik, der er her og nu. Det hjælper os ikke kun med at genetablere den personlige ro, men øger i sidste ende også vores livskvalitet.

Vi fordyber os i spørgsmål som: Hvad betyder nærvær for vores adfærd og vores kommunikation med andre? Og i hvor høj grad påvirker vores kontakt til nuet kvaliteten af vores liv?

Udgangspunktet på kurset er kropsbevidsthed. Ved at lære at lytte til kroppens signaler i nuet bliver du inspireret til at invitere mere nærvær ind i dit liv. Gennem kropslige teknikker får du redskaber, der kan støtte dig i at lade fortiden og fremtiden ligge, så der bliver mere plads til nuet – mere plads til at være nær i dit eget liv.

Vi arbejder ud fra begreberne ’kropsbevidsthed’, ’awareness’, ’åndedrættet’, ’afgrænsning’ og ’sansning’.

Indhold

Du får teori om grounding, sansning og afspænding samt anatomisk og fysiologisk viden om sanserne og huden. Vi arbejder praktisk ud fra overnævnte temaer, så du lærer gennem egne oplevelser.

Aktiviteterne vil være dynamiske og legende såvel som rolige og blide. Og du vil komme til at arbejde indadvendt med dig selv og mere udadvendt i parøvelser og sammen med hele gruppen.

 

Underviser

Pernille Barbesgaard, 29 år, psykomotorisk terapeut, DAP. Til dagligt ansat på Odder Højskole.

Hvem kan deltage

Alle med interesse for kroppen samt lyst til at bevæge sig med fokus på ovenstående tema kan deltage. Er du ansøger til Psykomotorikuddannelsen i Randers, øger deltagelse på kurset desuden din mulighed for optagelse på skolen.

Det praktiske

Tidspunkt

Weekendkurset forløber fra lørdag d. 24. februar kl. 10.00 til søndag d. 25. februar kl 15.00.

Inkluderet i kurset er morgenmad og frokost begge dage, fælles middag lørdag aften samt information om Psykomotorikuddannelsen (lørdag aften kl. 19.00-20.00).

Pris

1595 kr. inkl. alle måltider, kaffe, te, kage og frugt samt logi i dobbeltværelse på højskolen.

(Hvis du ikke ønsker at overnatte på højskolen, kan du vælge at være dagelev. I så fald er prisen 1116,50 kr.)

Sted

Skolen for Krop og Bevidsthed, som har sit eget hus på Odder Højskole.

Medbring

  • Løst tøj, som du kan bevæge dig i
  • Sokker
  • Logbog/papir
  • Evt. madpakke til frokost lørdag (hvis du ikke kommer til mokost kl. 9)

Tilmeld dig vores kursus her

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?