Julekursus

21. december – 27. december 2020

7 dage med julehygge!

Syv dages julehygge på højskole.

Julen handler om fællesskab og samvær. På Odder Højskole vil vi begge dele!  I syv dage “juler” vi med både  foredrag, koncerter, værksteder, sangaften, juletræsdekoration, juleklip og masser af nærværende samvær. Julekurset er for alle – hvad enten du er ung eller gammel, om du kommer alene eller som familie, om du tror på nisser eller ej. Det vigtigste er, at du medbringer dit gode humør, for vi skal i julestemning sammen!

På Odder Højskoles julekursus får du serveret delikate måltider alle syv dage uden at røre en finger, og du skal hverken tænke på opvask eller rengøring, efter du har sagt tak for mad. Til gengæld kan du fuldt ud nyde tiden i hjemlige og hyggelige rammer, og du er naturligvis velkommen til at bruge skolens værksteder og andre faciliteter.

Vi skal også på en julerejse igennem tiden, når vi 1. juledag tager på fællestur til Den Gamle By i Aarhus.

Vi glæder os til at se dig til en uge med jul og højt humør på Odder Højskole!

Juleværksteder

På kurset er hver deltager tilknyttet et af følgende værksteder, som angives på tilmeldingsblanketten.

Lerhjulets hemmelighed

Vi skal lave de fineste julestjerner, juletræer og lignende i porcelænsler. Vi skal give nissen risengrød og lave den fineste juledekoration med lys og gran og hvad vi ellers kan finde. Der skal også laves de sidste gaver til forældre, bedsteforældre, søstre, brødre m.m., så vi får travlt i keramik.

Det vi skal lave er, at vi skal dekorere skåle, kopper og kander med vores helt eget design – måske kommer der en lille hilsen på. Vores dekorerede skåle, kopper m.m. brænder vi selv i skolens keramikovne, så de er klar til at blive pakket ind og givet som julegaver.

Vi skal også dekorere en skål, som vi brænder i rakuovnen – en koreansk brændings teknik som kaster magi over farverne. Og så skal vi selvfølgelig snakke jul og julehygge max!

Praktisk:

Da vi ikke har så lang tid, vil der være restriktioner på hvor meget julepynt I hver især må lave, for vi skal jo være færdige til jul! Skolen har endvidere forglødet skåle, kopper, kander m.m. til at dekorere på, som I kan købe. Til raku vil der ligeledes være en skål, som I kan dekorere og være med til at brænde.

Broderi ud af rammerne

Vi griber nål og tråd og syr de fineste, sjoveste eller frækkeste korsstingsbroderier. Ideerne tager du med hjemmefra, eller vi finder frem til dem sammen, og så starter vi fra bunden, tegner et mønster og kaster os ud i det. Mulighederne er nærmest uendelige.

Når først man kommer ind i et flow, tager det ene korssting det andet, og man kan slet ikke stoppe igen! Og med broderi, musik og hyggesnak indfinder julestemningen sig hurtigt.

Man kan vælge at lave alt muligt fra traditionel udsmykning og julestads eller fine ornamenterede billeder til guerillabroderi med sarkastiske eller vittige citater.

Måske tryller vi en lille nisse frem eller måske kommer en engel forbi. Kun fantasien sætter grænser! De færdige broderier kan vi montere i en ramme, bruge til en pude, en taske til mobiltelefonen eller noget helt fjerde. Resultatet kan du selv få glæde af eller måske bruge til en unik og personlig julegave til en af dine nærmeste.

Praktisk:

Alle deltagere får en lille startpakke. Hvis man har brug for flere materialer kan der kommen en lille deltagerbetaling.

Bevægelse og leg

I bevægelse og leg skal vi udfordre os selv og hinanden, vi skal grine, lege og spille i skolens hal, der bliver skrig og skrål, kamp og krampe.

Leg og bevægelse vil udfordre din krop og sind. Vi fokuserer på kropskontrol, grundbevægelser og lader kroppen opleve sanser. Du vil lære at håndtere din krop på forskellige niveauer som fysisk, psykisk, socialt og kognitivt – det bliver sjovt og lærerigt!

Fællesaktiviteter

Når vi har arbejdet i værkstederne om eftermiddagen skruer vi ekstra op for julehyggen! Her skal vi juleklippe alverdens julepynt, som vi skal pynte juletræet med. Og under træet skal der  naturligvis lægges gaver, som vi selv pakker ind.

Og til den søde tand skal vi bage julekager og lave juleknas. I hallen skal vi hygge os med en masse sjove lege og boldspil, så der bliver plads til alt den lækre julemad, vi skal spise om aftenen.

Foredrag

I løbet af ugen kan du blandt andet glæde dig til et tankevækkende og underholdende foredrag samt fantastiske koncerter og musikindslag. Hold øje med hjemmesiden samt skolens Facebook-side, hvor navnene på disse vil blive offentliggjort, når vi nærmer os kurset.

Fællestur

Torsdag går heldagsudflugten til Den Gamle By i Aarhus, hvor vi skal opleve julen igennem flere generationer.

Se skolens faciliteter

Info om priser

I prisen er inkluderet en uge på Odder Højskole med fuld kost og logi, sengelinned og håndklæder, samt undervisning, foredrag og udflugter.

Prisen omfatter ikke udgifter til eventuelle materialer.

Skolen har egen idrætshal, som kan anvendes frit. Ketsjere, bolde og egnet fodtøj må medbringes.

Priser 2020

Værelse med eget bad og toilet:
Voksne: 5100 kr. Børn: 2800 kr. (under 3 år: 2000 kr.)

Værelse med eget bad, fælles toilet:
Voksne: 4600 kr. Børn: 2500 kr. (under 3 år: 1700 kr.)

Tilmeld dig vores kursus her