Familiekursus

19. juli – 25. juli 2020
(DER ER VENTELISTE TIL KURSET!)

7 dages kvalitetssamvær med din familie!

I vores hverdag omgiver vi os med et hav af aktiviteter og mennesker som kan gøre det svært at fokusere og være tilstede med dem man holder af. Her tilbyder højskolen en unik ramme som giver plads til fordybelse og kvalitets samvær med dig selv og din familie!

Odder Højskoles 1-uges familiekursus er en afslappet men aktiv sommerferieuge. Du får serveret delikate måltider alle 7 dage uden at røre en finger og skal hverken tænke på opvask eller rengøring efter du har sagt tak for mad. Til gengæld kan du fuldt ud nyde tiden med dine børn familie og nye venner, i skolens værksteder eller på boldbanen i dagligstuen eller på græsplænen.

Denne uge er et frirum i trygge og afslappede rammer som samtidig giver hele familien faglige udfordringer og inspiration til at lege, lære og leve!

Indholdsrig dag med lang middagspause

Hver dag starter med en fællessamling og derefter arbejde i familieværkstederne hele formiddagen.

Vi har en lang middagspause, der giver mulighed for samvær og småudflugter på eget initiativ. I kan f.eks gå i den nærliggende svømmehal, gå på museum, tage til stranden eller benytte jer af nogle af de mange andre sports-, natur- og kulturoplevelser, som højskolen og dens omgivelser giver mulighed for.

Sidst på eftermiddagen er der forskellige former for foredrag og aldersopdelte aktiviteter og hver aften tilbyder vi et særligt aftenarrangement for de voksne og større børn.

Værkstederne er åbne under hele kurset. Det vil sig, at du kan arbejde videre med dine ting på alle tidspunkter af døgnet. Dog lukkes keramikværkstedet sidst på ugen af hensyn til brændingerne.

med internationale familier, får foredrag om den særegne danske kultur – lige fra Vikinger til Hygge. Under kulturmøderne, der foregår på engelsk, arrangerer vores børnepassere forskellige spil og lege for børnene. Efter aftensmaden er der godnatlæsning for børn efterfulgt af eksempelvis koncerter, foredrag eller andre arrangementer.

Skema for ugen

Familieværksteder

På kurset er hver deltager tilknyttet et af følgende værksteder, som angives på tilmeldingsblanketten. Bemærk at alle mindre børn som udgangspunkt skal være i følge med en voksen.

Børnerytmik (1-3 årige)

Hvad er Børnerytmik?

Børnerytmik er undervisning i musik og bevægelse. Undervisningen sigter mod at starte en musikalsk udvikling hos barnet, der danner grundlag for et aktivt liv med musik. Musik og bevægelse er med til at udvikle barnet motorisk, sprogligt, personligt og socialt.

Hvad skal vi lave på holdene?
Sammen skal vi opleve nogle af de musikalske grundbegreber: puls, rytme, melodi, form, klang og dynamik.

Vi skal synge, lege danse og spille på rytmeinstrumenter, alt sammen er med til at øge og stimulere barnets kreativitet og fantasi samt styrke dets sproglige, motoriske og musikalske udvikling.

  • Vi synger både kendte og nye børnesange. Vi bruger mange forskellige materialer og instrumenter som fx bolde, ærteposer, tørklæder, håndtrommer, rasleæg.
  • Vi fortæller historier, synger sanger og laver bevægelseslege, der er tilrettelagt, så der er plads til barnets egen fantasi og ideer til legens indhold.
  • Vi arbejder med motorik- hopper, løber, galopperer, kryber og kravler, balancerer, danser og hviler os.

Vi synger, spiller og bevæger os fordi vi

  • Får gode og sjove oplevelser
  • Udvikler leg, fantasi og kreativitet
  • Stimulerer vores stemme og krop
  • Udvikler vores eget udtryk
  • Udfolder os sammen med andre
  • Lærer at lytte og tage hensyn
  • Træner koncentration og opmærksomhed
  • Styrker vores sproglige udvikling
  • Udvikler motorik og koordinationsevne
  • Skærper vores sanser

Musik, leg og sang 3+

Her er der plads til alle. Vi skal have det sjovt og hyggeligt og gennem forskellige aktiviteter vil vi have fokus på børnenes musikalske, motoriske, sproglige og sansemæssige udvikling. Kodeordene er: rytmik, bevægelse, sang, tromme, klappe, tonse, sjov og spas. Vi kommer til at være både ude og inde. Du behøver ikke kunne spille et instrument for at deltage på holdet.

Familieidræt 5+

På familieidræt 5+ skal vi udfordre os selv og hinanden. Vi skal grine, lege og spille, både inde i skolens hal, ude på boldbanen, ved stranden og i skoven, og der bliver skrig og skrål, kamp og krampe, leg og latter! Kurset rummer nye og gamle idrætslege, div. spil, friluftsliv og ikke mindst samarbejde og massevis af udfordringer. Så kom og leg med!

Teaterleg 3+

Det vigtigste i Teaterleg er ikke, hvor god man er til at lave teater eller spille skuespil. Det handler om, at man har lyst til at lege med teaterformen og dens mange kreative muligheder. Har du lyst til at improvisere, lege, grine og ha det sjovt. Så er teaterleg noget for jer! Vi skal som opvarmning og træning lave teatersport og lave forskellige øvelser. Vi skal finde de fantastiske historier frem fra vores egen hverdag og vende dem på hovedet, så vi bliver forundrede, begejstrede og klogere på os selv og hinanden.

Teknologileg 8+
Et kreativt teknikværksted

Værkstedet tager udgangspunkt i kreativ leg med teknik, teknologi og elektronik og er meget velegnet til både drenge og piger og deres forældre. Der kræves ingen forkundskaber.

Vi laver måske vores egne tegnerobotter, kamprobotter med Lego mindstorms, programmerer microbits eller laver vores egne 3D Hologrammer.

Her kombinerer vi elektronik og teknologi med pap, tape, lego, sugerør og alt muligt andet.

(Det kan være en god ide at medbringe en bærbar PC, chromebook eller tablet hvis vi skal programmere lidt)

Keramik 3+

Her i værkstedet kan du virkelig nå meget på kort tid, hvad enten du er begynder/barn eller vil hente ny inspiration til den kreative side af dit liv. Hovedvægten lægges på brugsting, drejede eller modellerede efter forskellige teknikker, som dekoreres med begitning og glasurer. Vi brænder på bål eller i ovn, og du kan benytte værkstedet i fritiden. Der vil være en mindre materialeudgift.

Foredrag

I løbet af ugen kan du blandt andet glæde dig til et tankevækkende og underholdende foredrag samt fantastiske koncerter og musikindslag. Hold øje med hjemmesiden samt skolens Facebook-side, hvor navnene på disse vil blive offentliggjort, når vi nærmer os kurset.

Fællestur

Torsdag går heldagsudflugten til fantastiske Moesgaard, hvor vi skal opleve menneskets mangfoldighed i fantastiske rammer på Moesgaard Museum. Vi skal se de spændende arkæologiske og etnografiske udstillinger for hele familien. Men vi skal også opleve Moesgård Strand, som er smukt omkranset af skov og bakker. Det bliver en vidunderlig dag.

Se skolens faciliteter

Info om priser

I prisen er inkluderet en uge på Odder Højskole med fuld kost og logi, sengelinned og håndklæder, samt undervisning, foredrag og udflugter.

Prisen omfatter ikke udgifter til eventuelle materialer og entreer.

Skolen har egen idrætshal, som kan anvendes frit. Ketsjere, bolde og egnet fodtøj må medbringes.

Pris

Værelse med eget bad og toilet:
Voksne: 4600 kr. Børn: 2500 kr. (under 3 år: 2000 kr.)

Værelse med eget bad, fælles toilet:
Voksne: 4100 kr. Børn: 2200 kr. (under 3 år: 1700 kr.)

Tilmeld dig vores kursus her

BEMÆRK DER ER PT. VENTELISTE TIL DETTE FAMILIEKURSUS 2020

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X