Titel: Møde i rummet
Kunstner: Peter Nyborg
Årstal: 1968 

Mystisk billedrum fyldt med energi

Billedet her, malet af Peter Nyborg, sender tankerne i retning af Cobrakunstens abstrakte ekspressionisme. En kunstretning, som Mogens Kæseler ikke er ubetinget fan af: ”Det er jo sådan en kunstretning, hvor man går i barndom. Hvor man vil forkaste al tradition, fordi man synes den er korrupt og så søger man det autentiske, ikke ødelagte, ikke korrumperede. Som barnet. Men det bliver ofte noget underligt, verdensfjernt noget, fyldt med privat, personlig bagage.”

Men for Mogens er Peter Nyborgs ”Møde i rummet” alligevel et godt bidrag til kunsten på Odder Højskole: ”Det her billede er jo fedt, jeg kan virkelig godt lide det. Der er så meget energi i det. Der er ikke fedtet med noget. Jeg tænker det måske er malet i ét hug. Jeg kan meget bedre lide det her end eksempelvis samtidige Asger Jorn billeder, som er så overfyldte med grelle farver og overspillede bevægelser. Den her rolige gråskala med sine varme toner synes jeg er rigtigt flot. Specielt med de orange undertoner. Der minder det lidt om vores Alan Schmidt maleri. ”

”Der er mange elever, der synes, at han kommer lidt for nemt om ved det. At han hverken kan tegne eller male, men jeg synes, der er et meget flot, mystisk mareridstagtigt billedrum i det. Hvor nogen figurer kommer frem, mens andre fortoner sig inde i mørket. Samtidig har billedet en flot dekorativ ornamentagtig kvalitet”

Mogens’ favoritdetalje: Jeg elsker den der hajmund. Altså, den kan jeg virkeligt godt lide.

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X