Titel: Uden titel
Kunstner: Gunnar K. Hansen
Årstal: 1999

Små farveeksplosioner og en grå pause i Afrika

Gunnar K. Hansen har været tegnelærer på Odder Højskole, og han blev faktisk afløst af Mogens Kæseler. Han har været i Afrika en del gange i forbindelse med hjælpearbejde, hvor han har undervist unge afrikanere i at tegne og male. Hver gang han kom retur fra Afrika, var det med en propfyldt skitsebog, og maleriet her er malet ud fra en sådan skitse.
Maleriet er et sceneri fra et køkken, og er derfor decideret malet til at hænge i Odder Højskoles spisesal.

Mogens Kæseler er glad for værket som Gunnar K. Hansen har skabt: ”Det er et sceneri fra Afrika, hvor der jo altid er helt vildt stærkt lys og helt vildt mørke skygger, som man kan se på jorden der. Meget stærkt lys, der falder ind, og så meget dybe skygger i mørket. Og når man så kigger nærmere på det, så begynder farverne at dukke frem i det mørke. Man kan se alle farveforskellene og nuancerne, de kolde og varme udgaver af brunt og blåt osv. inde i skyggerne”.

Det er i det hele taget farveholdningen, som Mogens forslår, at man beskæftiger sig med, når man ser på billedet. ”Det er jo umiddelbart et lidt tungt, mørkt maleri men så er der lige sådan nogle pangfarver. Små farveeksplosioner, han fordeler rundt om i billedet. Små grønne, blå, røde og lyserøde detaljer, der sætter bevægelse i det hele. Jeg synes, han er en enormt god farvekunstner, men han er også en god tegner. Han er god til at lave enkle stærke former, fx den lyse form, der står skråt ind i billedet. De grønne bladformer er også flot tegnet. Det er grønne fragmenter, som samles til en større form i billedkanten. Det er faktisk virkelig en flot form, han får lagt ud på billedfladen.”

Mogens’ Favoritdetalje: ”Billedet er jo meget farverigt og fyldt med bevægelse, nærmest ekspressivt, men hushjørnet giver sådan en dejlig, firkantet grå pause i billedet. Den er virkelig god at have i sådan et billede. Jeg kan enormt godt lide den. Jeg synes den er flot, den er godt anbragt.”

 

Odder Højskole har meget mere end blot værker af Gunnar K. Hansen hængende på væggene. Vil du gerne se nogle andre af de værker vi har hængende? Så klik her og gå på opdagelse i vores kunstsamling.

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X