Der er mulighed for at komme rundt om og i dybden med mange forskellige journalistiske discipliner på Odder Højskole. Vi tager journalistikken seriøst, og du får først og fremmest mulighed for at producere, skrive, interviewe og afprøve forskellige journalistiske roller.

Danmarks eneste højskole med eget TV Show

Som den eneste højskole i Danmark producerer Odder Højskole hver uge TV, som sendes på TV Tonic på Kanal Østjylland. Som del af TV-Redaktion indgår journalistiske elementer som interviewteknikker, medietræning og programtilrettelægning.

Skrive- og blogværksted

Hovedfaget Journalistik er et journalistisk skriveværksted, hvor der arbejdes med og i de nye medier, og hvor der skrives på livet løs i alle de journalistiske genrer. Samtidig opøves et journalistisk kendskab til de nye medier. En stor del af en moderne journalists hverdag består af blogs og andre sociale medier, og hvis du er stærk på tastaturet og hjemmevant i de moderne kommunikationsformer, har du mulighed for at komme til orde også udenfor den mere etablerede mediebranche.

Faget er leverandør til både Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og Center for Journalistik på Syddansk Universitet, og der er mulighed for personlig vejledning og sparring omkring både ansøgning og optagelsesprøver til journalistuddannelserne.

Forberedelse til optagelsesprøverne på journalistuddannelserne

Udover journalistikfaget i det normale skema får du med ø-faget Bliv Journalist! mulighed for i en hel uge udelukkende at fordybe dig i journalistikkens væsen. Du får mulighed for helt specifikt at forberede dig på optagelsesprøverne til journalistuddannelserne.

Dokumentar

På Skolen for Film & TV-produktion arbejdes der indgående med både fiktion og den dokumentariske genre. Du bliver fortrolig med hjælpemidler fra fiktionsfilmen, der mere og mere benyttes af dokumentarister. Du kommer til at se eksempler af dokumentarfilmens mestre, og du kommer selv til at producere dokumentarfilm. Skolen for Film & TV-produktion er på Odder Højskole leverandør til en række medieskoler i Danmark heriblandt Den Danske Filmskole i København, Multiplatform Storytelling and Production ved Via University College i Aarhus og Medieskolerne i Viborg.

Politik/aktivisme, politisk teori, ideologi

I politikfagene på Odder Højskole læser, ser og hører du nationale og internationale medier, og får dermed et perspektiv på de nyheder, vi omgiver os med, og på hvordan den samme nyhed, kan fremstilles journalistisk på et utal af måder. Hvordan vinkles danske nyheder i udenlandsk presse, og hvordan fremstiller den danske presse eksempelvis konflikten i Mellemøsten eller amerikansk politik.

Opbyg din almene viden

Udover de mange direkte journalistiske fag har Odder Højskole en perlerække af fag, der er relevante for journalister og mediefolk. Fag som Filosofi og Etik er med til at styrke både din horisont og din retoriske kunnen. Dygtige journalister har ører og øjne åbne, og har en indgående viden om et bredt spekter af fagligheder. På Odder Højskole sammensætter du selv dit skema ud fra mere end 80 forskellige fag. Du har derfor mulighed for at stifte bekendtskab med f.eks. kunstens verden, psykologisk kommunikation, moderne design eller noget helt fjerde, samtidig med at du dyrker og producerer journalistik.

Tilmeld dig vores kurser her

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X