“Man fornemmer det gode fællesskab, når man træder ind ad døren”. HTX-klasse besøgte OH

In Branding, Business, Education

“Vi vidste ikke helt, hvad en højskole var og hvad man lavede der. Ikke andet end at det var en slags efterskole for ældre elever”. Kendskabet til højskoler var ganske begrænset for både Nicoline Sørensen og Anna Kramer inden besøget på Odder Højskole. Til dagligt går de begge i 2. G på Learnmark Gymnasium HTX i Horsens, hvor de har Kommunikation og IT som studieretning. Sammen med resten af klassen er de gang med en opgave, hvor de skal tiltrække flere unge mennesker fra HTX til højskoler gennem en SoMe-kampagne.

12 elever fra Learnmark Gymnasium HTX i Horsens, i daglig tale HTX, gæstede i sidste uge Odder Højskole. Eleverne går til dagligt i 2. G på studieretningen Kommunikation og IT. Og det er i den forbindelse, at de nu har kastet sig over en opgave, hvor de skal lave en Social Media kampagne, som skal tiltrække flere elever fra HTX over på højskolerne.

Vi får somme tider mulighed for at løse projekter, hvor vi skal samarbejde med virksomheder, organisationer eller andre skoler. Og her kommer Højskolerne ind i billedet. Opgaven her er skåret helt særligt i forhold til HTX-eleverne, da det netop er den målgruppe, som man gerne vil hverve endnu flere elever fra over på højskolerne. Det har været svært at komme ud og besøge virksomheder og løse denne slags opgaver grundet corona, så derfor er vi også ekstra begejstret for, at det nu igen kan lade sig gøre, siger Karin Bentsen, underviser og læsevejleder på HTX.

Som en vigtig del af opgaven skal eleverne lave en målgruppeanalyse for de segmenter, der kan være interesseret i at at tage på højskole. Og det er netop i den forbindelse, at HTX-klassen var på besøg for at researche og fornemme livet på højskolen. At valget faldt på Odder Højskole var da heller ikke en tilfældighed.

Vi kiggede på forskellige højskoler i nærområdet, der samtidig skulle være interessante for HTX-elever i forhold til fagudbuddet. Og her fik eleverne øje på Odder Højskole. Mange af jeres linjer, og ikke mindst OH!Tech, appellerer i særlig grad til HTX-elever. Vi ville gerne ud og fornemme, hvad det vil sige at gå på højskole. Besøget har givet eleverne et helt andet syn på, hvordan man også kan lære. I 2. G kan det hele være meget intenst og stresset med afleveringer, eksamener og karakterer. Det oplever man overhovedet ikke på en højskole, og det har haft en slags “wauw-effekt” på klassen, siger Karin Bentsen.

Meget begrænset kendskab til højskolelivet

Nicoline Sørensen og Anna Kramer går begge i 2. G på HTX. Inden besøget på Odder Højskole havde de to HTX-elever et meget begrænset kendskab til højskoler, og generelt hvad højskolelivet byder på.

Vi vidste ikke helt, hvad en højskole var og hvad man lavede der. Ikke andet end at det var en slags efterskole for ældre elever. Og så kender vi rigtig mange fra STX, der har valgt at tage på højskole.

Overvejer selv at tage på højskole

Efter besøget på Odder Højskole har de begge fået et helt andet syn på højskolelivet. Og måske venter der sågar et højskoleophold for dem begge, når de om et år har fået studenterhuen på hovedet.

Efter at have besøgt skolen, får jeg selv lyst til at tage afsted. Jeg dyrker selv meget sport, og hvis man så kan kombinere det med nogle andre fag, er det helt sikkert noget, jeg kunne overveje. Og så man fornemmer det gode fællesskab, når man træder ind ad døren. Det virker enormt tiltalende og spændende den måde eleverne bor sammen på, og hvordan måltiderne og undervisningen foregår på, siger Nicoline Sørensen.

Jeg havde heller ikke rigtig hørt om højskoler før vores opgave. Men efter vi har været ude at se skolen, er det begyndt at interessere mig endnu mere. Især det her med at der ikke er karakterer og eksamener, som vi er vant til på HTX, tiltaler mig meget. Efter HTX havde jeg egentlig bestemt mig for kun at tage ét sabbatår, hvor jeg ville arbejde og rejse. Men nu overvejer jeg meget at tage to år, så der også bliver plads til et højskoleophold, siger Anna Kramer.

Hvis du selv overvejer at tage et højskoleophold på Odder Højskole, har vi stadig ledige pladser. Der er venteliste til forårsholdet 2022, men der er stadige ledige pladser til både efterårsholdet 2022 og forårsholdet 2023. Du kan lave din tilmelding her.