Højskoleruten: Gå fra Odder Højskole til Aarhus

 In Branding, Education, Lifestyle

Odder Højskole har sammen med Idrætshøjskolen i Aarhus og seniorhøjskolen Rude Strand skabt Højskoleruten. En helt ny vandrerute gennem Østjylland, som forbinder højskolerne i Aarhus, Rude Strand og Odder. Udover at nyde natur og kultur bliver du oplyst og udfordret på posterne undervejs med flere forskellige interaktive elementer. Kort sagt: Det er højskolekultur midt i naturen!

Højskoleruten: En kulturel naturoplevelse

Bevæbnet med smartphone og dine bedste vandresko kan du nu krydre dine gåture rundt i det østjyske landskab med interaktive poster, som du kan scanne med dit mobilkamera. Sammen danner posterne Højskoleruten, der er lavet på baggrund af et samarbejde mellem Idrætshøjskolen Aarhus, Odder Højskole og Rude Strand.

På posterne, der blandt andet står i Økologiens Have, ved Kysing Næs og ved Fløjstrup Strand, finder du QR-koder, som du kan skanne med dit mobilkamera. Herefter vil en højskoleansat fra en af de tre skoler tone frem på skærmen og fortælle historier fra det sted, du står.

“Det er et fantastisk koncept, som passer perfekt ind i en Corona-tid, hvor vi kæmper med både kedsomhed og Corona-kilo. Højskoleruten afhjælper begge dele”, siger viceforstander på Odder Højskole, Emil Brøbech Jørgensen, og forklarer, at der maksimalt er 10.000 skridt mellem de forskellige poster på ruten, og at posterne emmer af højskolekultur. “Du får indblik i højskolesange og bliver klogere på natur, kultur og historie. På den måde er der små bidder af højskole spredt ud over hele ruten som en slags smagsprøver på, hvad højskolerne blandt andet kan.”

Vildt udviklingspotentiale

Fælles for alle etaperne på Højskoleruten er, at de starter og slutter ved en af landets højskoler, og det giver ifølge funktionel leder på Odder Højskole, Heino Holst Hansen, fantastiske fremtidsmuligheder for ruten. “Det der med det samme tændte os, da Idrætshøjskolen kom med ideen, var at den er er så ekstremt dynamisk og har et helt vildt udviklingspotentiale. Man kan jo sagtens forestille sig, at den med tiden kommer til at gå hele vejen fra Vrå til Bornholm, og at alle derfor kan møde Højskolerne og Højskoleånden helt gratis i hele Danmark.”, siger Heino og understreger, at ruten kun vil blive endnu mere fantastisk med tiden. “Når vi får vores elever tilbage, håber vi at kunne inddrage dem i at skabe dynamisk indhold til posterne. Så indholdet giver oplevelser, der både er sted og tidsspecifikke.”

Du kan allerede tyvstarte på Højskoleruten i dag. Den første etape går mellem Idrætshøjskolen Aarhus og Odder Højskole og er i alt 46 kilometer lang og indeholder 12 poster. Den kan ses på linket bit.ly/hojskoleruten

Højskoleruten forstander

Forstander, Søren Winther Larsen, er klar til at tage hul på Højskoleruten. Her står han foran QR-koderne på den første post på Odder Højskole.

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X