Freak – en kortfilm fra filmskolen

In Branding, Education, film

Det er cirka et halvt år siden, at vi sagde pænt farvel til efterårsholdet 2019. Ikke desto mindre har nogle af eleverne fra filmholdet arbejdet hårdt på at lægge sidste hånd på kortfilmen “Freak”. Vi har taget en snak Emilija, der var filmfotograf på projektet.

Du kan i øvrigt se “Freak” lige her.

Lærte at give slip

Emilija Vinžanovaitė fra Litauen var elev i efteråret 2019, og det var hende, som var filmfotograf på “Freak”. Derfor har vi taget en lille snak med hende omkring det at stå bag kameraet på et filmset:

At lave “Freak” var virkelig en fed oplevelse! Vi lærte at arbejde i et lille team, hvor vi skulle håndtere en masse forskellige opgaver. Vi forsøgte at overholde en kompleks tidsplan, men det var svært. Selvom vi prøvede at forberede os grundigt inden vi gik i gang, så lærte vi også at give slip og improvisere undervejs.

Og der var hele tiden faktorer, vi skulle tage hensyn til som lyssætning, tabte lydspor, planlægning af optagelser, vinkling, forklare skuespillerne hvilke følelser, de skulle bruge, filme i dårligt vejr og en masse andre ting, der gjorde hele processen svær.

En lærerig oplevelse!

Arbejdet med at færdiggøre “Freak” har været en langstrakt proces, der har taget en masse timer. Men timerne har været givet godt ud ifølge filmfotografen selv:

Vi var virkelig overrasket over, hvor mange kræfter der skulle bruges for en kortfilm på kun 5 minutter. Det var udfordrende, men også meget lærerigt at have som mange bolde i luften hele tiden. Alt i alt har det været en virkelig fed oplevelse at navigere rundt i det her filmunivers, når man står bag kameraet.

Sådan så det ud bag kameraet under optagelserne til “Freak”:

Grib kameraet og skab dine egne film på Odder Højskole

Går du selv med en drøm at producere film, skrive manuskript eller at stå foran kameraet? Så er Skolen for Film- og TV-produktion på Odder Højskole lige noget for dig! Alle kan lege med i filmklassen, og erfaring er derfor ikke en nødvendighed, men vores mål er at uddanne filmskabere til den danske film- og tv-branche.