FoodX tager kampen op mod madspild

 In Lifestyle

Den tredje og sidste Ø-uge er i fuld gang for forårsholdet 2019. Og her har eleverne fra FoodX sat fokus på madspild. I løbet af ugen har de skraldet og samlet mad ind, som de vil tilberede og servere som et gratis og lækkert måltid for besøgende.

From waste to taste
Hvert år ryger der cirka 700.000 tons mad ud i skraldecontainerne i Danmark. Det er vel og mærke mad, hvor størstedelen sagtens kan spises. Dette er også grunden til, at FoodX netop stiller skarpt på denne problemstilling og forsøger at vende det store madspild til noget positivt. Til dagligt er Hanne Krogh køkkenleder på Odder Højskole, og det er også hende, der står i spidsen for initiativet i FoodX.

– Med den her begivenhed forsøger vi at bekæmpe madspild ligesom vi til dagligt gør på højskolen. Vi kan jo bruge rigtig meget af den mad, vi smider ud. Derfor er det helt oplagt, at vi i FoodX prøver at sætte ind mod madspild og tilberede lækre og bæredygtige retter ud af madvarer, der ellers ville gå til spilde, siger Hanne Krogh.

From waste to taste” finder sted onsdag den 29. maj klokken 17.00 – 19.00 ved Madkiosken på Institut for (X) ved Godsbanen i Aarhus. Så kig forbi og få en lækker og gratis madoplevelse, der også gavner miljøet.

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X