Første, anden, tredje: Eleverne afholdte auktion for et godt formål

In Uncategorized

I sidste uge blev der afholdt auktion på Odder Højskole – men ikke en hvilken som helst en af slagsen. Pengene som kom i kassen, gik nemlig ubeskåret til Læger uden Grænser.

“Første, anden, tredje – solgt!”

Sådan lød ordene adskillige gange fra manden med hammeren, Victor Scheffel, da han torsdag aften langede den ene oplevelse efter den anden over disken til højskolens 105 efterårselever.

“Jeg troede aldrig, at højskoleelever ville være så begejstrede for en auktion. Jeg frygtede virkelig, at ingen ville byde,” fortæller Victor, som fik idéen til at afholde arrangementet.

“Jeg blev inspireret af en anden højskole, som lavede noget lignende. Og så tænkte jeg, at Odder Højskole rummer så mange forskellige mennesker, personligheder og holdninger, men én ting kan vi altid blive enige om: at vi gerne vil hjælpe andre.”

Derfor besluttede Victor, at aftenens indsamling skulle gå til den humanitære organisation Læger uden Grænser. En organisation, som yder akut medicinsk nødhjælp til ofre for konflikter og katastrofer i hele verden.

Fræk kalender blev aftenens til tilløbsstykke

Auktionens salgsobjekter afspejlede på mange måder højskolens diversitet i fag og interesser.  Bred. Morgenmad på sengen i en uge, krammere, lektioner i skak, en biltur, køkkentjanser, cocktails hos forstanderen, 30 slikkepinde og meget, meget andet røg over bordet.

Men der var ét objekt, som blev aftenens helt, helt store topscorer på indtjeningsfronten. En kalender med syv af højskolens – letpåklædte – hankøn. Denne eksklusive sag røg for intet mindre end 800 danske kroner.

“Kalenderen blev talt helt vildt op af eleverne, særligt af dem som havde klædt sig af. Derfor havde jeg lidt på fornemmelsen, at den ville ryge til en høj pris,” fortæller Victor Scheffel og tilføjer, at fire af pigerne gik sammen om, at sikre sig den sagnomspundne kalender.

Højskole-auktionen endte med at indbringe imponerende 5915 kroner, som altså er blevet sendt direkte til Læger uden Grænser. Du kan finde mange flere reaktioner og højdepunkter på OHtimes.dk. Solgt!