Musikproduktion

Skab din egen musik! Vi komponerer og indspiller vores egne numre fra bunden, og producerer dem, så de får den helt rigtige lyd. Du lærer at lave beats og grooves, at sample og mixe, kort sagt alt hvad der skal til forat lave det fede track. Pop, rock , hiphop, reggae eller dubstep – du bestemmer. Det eneste krav er, at du laver noget fedt – noget som du mener noget med!

Undervisning i musikproduktion

Undervisningen foregår i skolens elektroniske studie på iMacs i programmet Logic Pro. Du kan også medbringe din egen computer og sequencerprogram. Det er ikke vigtigt, om du kan spille instrumenter, da vi bruger computeren som vores hovedinstrument. Vi arbejder med mindre øvelser og større projekter, på egen hånd eller i mindre producerteams og ender med at lave en miniudgivelse med de projekter, vi har lavet.

Delelementer i faget musikproduktion

Introduktion: Vi starter lige på og hårdt med at lave beats i Logic, og vi laver mindre øvelser og indspilninger.

Udflugt: Vi besøger det professionelle Aarhus Lydstudie. Hvor vi er med på en lytter på aktuelle produktioner og du får mulighed for at teste dit eget track i kontrolrummet.

Sangskrivning og komposition: Hvordan skriver man et nummer? Du lærer at komponere, skrive og arrangere musik på computeren. Se også projektugen sangskrivning

Produktion: Vi samarbejder bl.a. med Skolen for Film og TV Produktion om at komponere og producere filmmusik, og musikvideoer og vi afslutter faget med egne produktioner/udgivelse.

Elektronisk musik & DJ er en del af Musikproduktion på OH

Elektronisk musik. Vi laver remixes og mashups, mixer og scratcher i programmet Traktor. Undervejs har du mulighed for at afprøve dine DJ skills for de andre elever til festerne. Herudover bliver der mulighed for at opleve professionelle DJ’s in action.

Introduktion til elektronisk musik og musikteori:
Vi lytter til musik og præsenterer vores nyeste fund for hinanden. Du får et intensivt kursus i musik og musikteori – det du har brug for at vide for at komme i gang med at producere. Herudover får du introduktion til musikprogrammerne Traktor og Logic.

Gæsteunderviser
Vi får besøg – fx. af en af de mest anerkendte upcoming DeeJays, Chris Minus, der bl.a. har spillet med navne som Trentemøller, Morten Trust og Basement Jaxx.

Remix og mashup
Vi arbejder med at producere elektronisk musik, at remixe og lave mashups. Vi leger med samples, beats, synths osv.

DJ
Du får afprøvet dine evner som DJ live bl.a. til vores fester og herudover tager vi til koncert med DeeJay på Train

Gear og Gadgets
Vi tager til demonstration i 4sounds store DeeJay-afdeling