Krop og Kraft

DETTE ER ET Ø-FAG!

Kraft hører ikke kun til i fitnesscentret. Kraft har vi brug for hele tiden.

Kender du de dage, hvor du ikke er i tvivl? Du ved, hvad du vil, og hvad du skal vælge. Du står ved dig selv, også selv om andre mener noget andet end dig. Det er de dage, hvor du har fat i din kraft.

Så er der de dage, hvor du er usikker og forvirret. Du ved ikke, hvad du vil og bliver let påvirket af andre. Eller du mærker, at noget er forkert og bliver vred, men i stedet for at sige fra, lægger du låg på, bliver ked af det, konfliktsky eller bare lidt småsur – måske fordi du har ’lært’, at vrede er grimt og usympatisk.

Mange aner ikke, hvad de skal stille op med deres kraft. Kvinder er måske bange for at være for meget eller for at blive opfattet som enten hysteriske eller maskuline. Mænd er bange for at være voldelige, krænkende eller dyriske.
Mange tænker: Tør jeg vise, hvem jeg er, når jeg virkelig er mig? Tør jeg tage min plads, eller fylder jeg for meget? Kan min partner stadig lide mig, hvis jeg bliver vred? Kan jeg styre mig, eller kammer det over for mig?

Lær din kraft at kende, så du kan bruge den! I faget snakker vi om forskellen på vrede og kraft. Vi laver en masse fysiske og sjove lege og kropsøvelser, hvor du bliver udfordret, presset og konfronteret. Du kommer til at prøve kræfter med de andre, og du kommer til at tumle, svede, grine og slås for sjov. Alle kan være med uanset køn, størrelse, vægt og muskelmasse. Det handler nemlig om kraftfuldt ligeværd, ikke om at vinde eller om at være den stærkeste.

 

Et Ø-fag er et fag, der afskiller sig fra de andre fag ved, at du har det i en hel uge. Et semester på Odder Højskole består af 3 moduler, hvor du har almindelig skemaundervisning. Hver gang et modul stopper, kommer der en Ø-uge, dvs. en uge med Ø-fag, hvor du kan vælge et fag du gerne vil nørde med hele ugen igennem.

Se flere fag på Krop & Bevidsthed

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X