Human X

I faget kigger vi nærmere på basale hverdagsfænomener: Hvad sker der med kroppen, når du træner? Når du sover? Når du slår dig eller får et knus? Og hvad sker der, når du bliver stresset eller er under pres?

Vi eksperimenterer også med mere udefinerbare fænomener: Kan vi snyde hjernen til mindre smerte via placeboeffekt? Kan du klare mere smerte ved at styrke- og løbetræne? Og har vi måske en sjette sans?

Den kropslige praksis understøttes med fysiologisk og anatomisk teori om mennesket.

Du får et indblik i kroppens muskler, led og sanser, i nervesystemet, åndedrættet, kredsløbet og hjernen samt vores hormonudskillelse.

Faget giver dig mulighed for at lære mere om mennesket kropsligt og psykisk
– og forbindelsen mellem de to aspekter.

Se flere fag på Krop & Bevidsthed