Human X

I faget kigger vi nærmere på basale hverdags fænomener: Hvad sker der med kroppen når du træner? Når du sover? Når du slår dig eller får et knus? Og hvad er det, der sker inde i dig, når du bliver stresset eller presset?

Vi eksperimenterer også med mere udefinerbare fænomener: Kan vi snyde hjernen til mindre smerte via placeboeffekt? Kan du klare mere smerte ved at styrke- og løbetræne? Og har vi måske en sjette sans?

Den kropslige praksis understøttes med fysiologisk og anatomisk teori om mennesket.

Du får et indblik i koppens muskler, led og sanser, i nervesystemet, åndedrættet, kredsløbet og hjernen samt vores hormonudskillelse.

Faget giver dig mulighed for at lære mere om mennesket kropsligt og psykisk
– og forbindelsen herimellem!

Se flere fag på Krop og Bevidsthed