Dokumentar

”Det skal mærkes, at vi lever”, Benny Andersen.

I Dokumentar vil vi undersøge, analysere og diskutere nogle af verdens bedste dokumentarer. Med baggrund i psykologi, dramaturgi, og retorik, vil vi forsøge at forstå, hvordan filmskaberne manipulerer med os. Hvordan får de os til at føle? Hvordan får de os til at græde? Hvorledes gør de en historie interessant for netop os? Vi vil afkode filmsprogets manipulerende virkemidler, som forfører os hele tiden – på nettet og overalt!

Vi vil undersøge følgende dokumentarer i faget:

  • King of Kong. En familiefar, som vil slå verdensrekorden i retrospillet Donkey Kong. Lavet nærmest som en fiktionsfilm mellem det gode og onde. Alle livets følelser er på spil.
  • The Work. Almindelige borgere går i gruppeterapi sammen med seriemordere og andre forbrydere. Fire dages gruppeterapi, som vil ændre ikke kun deres, men også din verden.
  • Jeg vil dø for min datter. En dansk mand får skåret halsen over i sydamerika. Han overlever, hvorefter han finder ud af at det formentlig er hans ekskæreste, som har bestilt et lejemord på ham. Dokumentaren er lavet af Troels Engelbrecht, som er underviser på Skolen for Film & TV-produktion.
  • Banksy’s Exit Through the Gift Shop”. Den eftersøgte street-art kunstner laver kunst og ballade overalt i verdenen. Nogen kalder det hærværk. Banksy har brugt 20 år på at tillære sig sit håndværk, andre ligger en film op på YouTube og får berømmelsen på 20 sekunder.  Banksy spørger: “Hvad er der sket med vores verden?”

Vi skal røres. Vi SKAL forarges! Vi skal mærke, at vi lever!

På Dokumentar vil du blive undervist af Troels Engelbrecht, der også underviser i Film og TV-Produktion. Ved siden af sit arbejde på højskolen arbejder Troels som manuskriptforfatter og er uddannet ved Super8 i Aarhus.

Se flere fag på Skolen for Film & TV Produktion

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X