Collografi

COLLOGRAFI ER ET Ø-FAG!

Collografi / paptryk er en trykteknik med mange muligheder. Tryk-pladen er pap med en glat overflade. Pladen bearbejdes med bl.a. kuglepen, radernål, søm, sandpapir, lim, tape, aftryk af forskellig art, man kan knække pappet osv. Eksperimenter med hvad der skaber fordybninger i fladen. Pladen behandles med tryksværte og køres gennem pressen. Der kan arbejdes med flere plader i samme tryk.

Du arbejder på samme måde, som var det en zink eller kobberplade til dybde -eller højtryk eller en ætsning. Pappladen er væsentligt billigere, den er nem at arbejde med, og man kan tillade sig at eksperimentere mere. Pappet har så til gengæld ikke så lang holdbarhed og klarer kun et begrænset antal tryk.

På Collografi bliver du undervist af Ellen Gerd Lindblad, der også underviser i Beklædningsdesign. Ellen er uddannet designer fra Designskolen i Kolding.

Et Ø-fag er et fag, der afskiller sig fra de andre fag ved, at du har det i en hel uge. Et semester på Odder Højskole består af 3 moduler, hvor du har almindelig skemaundervisning. Hver gang et modul stopper, kommer der en Ø-uge, dvs. en uge med Ø-fag, hvor du kan vælge et fag du gerne vil nørde med hele ugen igennem.

Se flere kunstfag

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X