Antropologi

I faget Antropologi får du lov til at prøve kræfter med antropologi i både teori og praksis!

Antropologi er videnskaben om mennesker i bred forstand. Det er videnskaben at undersøge og analysere mennesker og deres relationer i et samfund og en kultur. Og specielt er det kunsten at undgå at lade éns egne holdninger, fordomme og ideer farve analysen. Men hvordan gør man det? Og hvordan analyserer man mennesker i deres kultur og samfund? Og hvordan kan man bruge det til at blive klogere på én selv?

I undervisningen gennemgår vi antropologiens metoder, teorier og idealer. Og vi skal prøve at sætte antropologiens begreber i spil, når vi analyserer højskolens lokalmiljø i Odder.

Vi bruger simpelthen de metoder vi lærer til at undersøge og analysere vores eget lokalmiljø. På den måde har vi altid et levende casestudie lige ved hånden.

 

Du bliver undervist af Ingeborg Svennevig, der er Odder Højskoles forstander. Hun er uddannet antropolog fra Aarhus Universitet. Hun underviser også i faget Tro og Tillid.

Hvis du synes, at Antropologi er spændende, vil du sikkert også synes om vores andre fag. Du kan sammensætte dit skema helt som du vil. Vælg f.eks. Keramik, Sport og Fitness eller Almen Psykologi.

Se flere fag på Skolen for Journalistik & Storytelling

Mød eleverne

  • Riv 4-5 mdr. ud af kalenderen, tag en pause og slå hovedet fra, find dig selv og det DU er god til, få venner for livet fra nær og fjern, ryk- og bryd grænser, oplev boblende livsglæde, lær at nyde og nyd at lære - få en oplevelse og minder for livet og tag på OH! GO FOR IT - du vil ikke fortryde det!.

    Ida Hvidtfeldt Skovmøller
    Ida Hvidtfeldt Skovmøller Tidligere elev
Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X