Europas fremtid? Politisk konvent på Odder Højskole

 In Uncategorized

Hvor er Europa på vej hen, og hvordan hjælper vi EU i den rigtige retning? Mandag d. 5. november stiller vi politikere og publikum de store spørgsmål om Europa og det europæiske samarbejde. Og i konventets panel kan vi præsentere hele fem kandidater til det kommende EU parlamentsvalg. Svend Gade (V), Niels Fuglsang (A), Jakob Nerup (Ø), Karen Melchior (B) og de konservatives spidskandidat, Pernille Weiss.

Et borgernært Europa

Da den franske præsident Emmanuel Macron var på statsbesøg i Danmark lagde han vægt på, at fællesskabsfølelsen i Europa skulle styrkes gennem mere borgerdialog, og det fik den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen, til at opfordre til mere politisk borgerinddragelse i lokalsamfundene. Den stafet har Nyt Europa og Folkehøjskolernes Forening samlet op, og arrangerer i efteråret ikke mindre end 4 borgerkonventer og ti tematiske debatter, der skal give ideer til et styrket Europa. Debatterne og konventerne finder sted over hele landet, og på mandag kan vi på Odder Højskole invitere Odder-borgerne inden for til debat om Europas fremtid.

Mød kandidaterne og giv din mening om Europa til kende

Konventet starter kl. 17 og slutter kl. 21, så der bliver masser af tid til at sætte Europa under lup. Forstander Søren Winther Larsen glæder sig til debatten. ”Det er en oplagt mulighed for både at møde en række af de kandidater, man kan stemme på til EU-parlamentsvalget, men endnu vigtigere er det, at der er en mulighed for, at kandidaterne hører dig. Konventet giver nemlig mulighed for at vi alle – ikke kun politikerne – kommer til orde og får deres ideer og holdninger omkring det europæiske samarbejde præsenteret”, siger forstander han. De ideer, der kommer frem på konventet, vil blive viderebragt til relevante beslutningstagere til det kommende ministertopmøde i december.

Så mød endelig op på Odder Højskole mandag d. 5. november kl. 17-21. Vi giver en lækker gourmet-sandwich undervejs. Skriv gerne til os, hvis du gerne vil deltage på mail@odderhojskole.dk

Læs mere om det samlede projekt “Europas fremtid – Det Europa vi ønsker” her.

 

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X