En uge med mange følelser

 In Branding

Denne uge har på alle måder været en uge i følelsernes vold her på Odder Højskole. Vi har både sagt farvel til Søren Winther Larsen, der efter 27 år takker af som forstander, og vi har sagt velkommen til hans afløser Ingeborg Svennevig, der havde første skoledag d. 1. september.

 

En fin afsked efter 27 år

Onsdag d. 31. august var Odder Højskoles have fyldt med højskolefolk, venner, gamle elever og andet godtfolk, der kom fra nær og fjern for at fejre Søren Winther Larsen, der efter 27 år som forstander trækker sig tilbage.

Dagen bød på et tætpakket program af taler, sange, indslag og fantastisk mad fra højskolens køkken. Og det var på alle måder en smuk dag. Solen strålede, og heldigvis strålede smilende og latteren lige så meget.

”Mine tanker var hverken få eller små”, sagde Søren i sin afskedstale. ”Jeg vidste faktisk godt, hvad jeg ville. God højskole, det var det jeg ville lave, det var min mission. Jeg ville virkelig give eleverne en oplevelse med masser af kvalitet og livsglæde.”

Og det har han i den grad gjort. Vi kommer til at savne Søren, for man kan ikke være forstander for en højskole i 27 år uden at efterlade sig en enorm arv og et enormt indtryk. Ikke bare blandt medarbejderne, men specielt blandt de utallige elever, han igennem tiden har præget som forstander på Odder Højskole.

Der er tusinde måder at sige det på, men i virkeligheden kan det gøres meget enkelt. Tusind tak, Søren, vi kommer til at savne dig!

 

En ny begyndelse

Heldigvis stod vores nye forstander, Ingeborg Svennevig, klar i kulisserne til at overtage posten efter Søren. Og det er vi rigtig glade for. Ingeborg Svennevig kommer direkte fra en stilling som direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro, og hun ser frem til at kaste sig ud i højskolelivet.

Og man må sige, at hun har kastet sig over det med den rette ånd. Allerede første dag satte hun sig sammen med eleverne til frokost, og inviterede dem allesammen på brombærjagt som aftenaktivitet. Det tegner rigtig godt!

“Jeg har en barndoms fascination af den danske højskolebevægelse, og nu får jeg chancen for at arbejde med det og midt i det på Odder Højskole.”, fortæller hun og fremhæver bl.a. højskolens internationale profil, det brede, faglige sigte og ambitionerne om at tiltrække et bredt udsnit af befolkningen, som områder hun ser frem til at arbejde med.

”Men først og fremmest glæder jeg mig til at lære elever, ansatte og højskole bedre at kende. Jeg glæder mig simpelthen helt vildt til at komme i gang”.

Vi glæder os også rigtig meget til at tage hul på højskolelivet sammen med dig!

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X