En lille snert af Odder Højskole i Årets Reumert

 In Uncategorized

I sidste uge blev flere tidligere Odder Højskole-elever indstillet til fine filmpriser. Nu er højskolen igen involveret i en prisuddeling. På en måde.

Årets Reumert er Danmarks fornemmeste teaterpris. En prisuddeling, som hvert år sætter fokus på sæsonens nye dygtige scenekunstnere og bakker op om deres videre udvikling med særlige talentpriser. To af årets talentprismodtagere, har i år arbejdet tæt sammen med Odder Højskoles helt egen underviser i skuespil, Morten Lundgaard.

Der er tale om Alvin Olid Bursøe, som spillede hovedrollen i Mortens anmelderroste flygtningefortælling ‘DANSK’, der kunne opleves på Teatret Svalegangen i Aarhus sidste år.

Den anden er talentprismodtager er Asta Kamma August. Hun optrådte tidligere på året på Aarhus Teater i stykket ‘My heartache brings all the boys to the yard’. Morten stod for iscenesættelsen af den forestilling.

Reumert og talenterne

Både Alvin og Asta modtager lørdag den 9. juni talentpriser, sammen med seks andre unge talenter, når Årets Reumert 2018 finder sted i Skuespilhuset. Det tillader vi os på Odder Højskole, at være lidt stolte af på Mortens vegne.

Morten er glad på både Alvin og Astas vegne, og han nyder i det hele taget at arbejde med unge skuespillere. “Hvadenten det drejer sig om højskoleelever, der drømmer om at komme videre på teaterskoler eller professionelle, der allerede har taget springet, så er det altid noget særligt at arbejde med talenter og følge deres udvikling”, siger han.

Det er bestemt ikke første gang, at Morten er i Reumert-komiteens teaterkikkert. Således har Mortens eget teaterensemble, Von Baden, tidligere været nomineret til Årets Reumert. I 2013 blev ‘De frivillige’ nomineret i kategorien “Juryens Særpris”. I 2017 var Frederik Meldal Nørgaard nomineret til “Bedste Mandlige Ensemblerolle” for sin rolle i Mortens ‘Under Gud over loven’.

Alvin Olid Bursøe får i år Reumerts talentpris for sin medvirken i Morten Lundgaards “Dansk” på Svalegangen.

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?