Efterårsudflugt til et af Nordeuropas største kunstmuseer

In Uncategorized

Onsdagens Højskoleaften foregår – for første gang på efterårsholdet – ikke på Odder Højskole. Eleverne skal i stedet en tur til Aarhus.

Efterårets onsdage har indtil videre budt på blandt andet en klassisk koncert, et foredrag om Brexit og senest en lokalpolitisk debat. Men onsdag bliver Odder Højskoles foredragssal for en stund skiftet ud med Aarhus.

I Aarhus skal eleverne opleve et af byens absolut mest ikoniske vartegn, når kunstmuseet ARoS åbner dørerne for godt og vel 90 forventningsfulde højskoleelever. På toppen af ARoS skal eleverne opleve den særdeles velkendte Your rainbow panorama, som er skabt af Olafur Eliasson. Den berømte regnbue er synlig fra stort set alle leder og kanter, når man bevæger dig rundt i Danmarks næststørste by, hvilket ikke er gået ubemærket hen hos eleverne.

“Jeg glæder mig helt sindssygt meget til at besøge ARoS. Jeg har overvejet at tage derind hver gang jeg har været i Aarhus og fået øje på regnbuen, og nu kommer det endelig til at ske. Det er optur,” fortæller Frederik Ottosen, der er elev på efterårsholdet.

I øjeblikket kan ARoS præsentere udstillingen ‘No Man is an Island – The Satanic Verses’, der er en samling og indlån af markante deponerede værker. Udstillingen viser – ifølge kunstmuseet selv – nøje udvalgte installationer af en række internationale kunstnere.

Udstillingen sætter blandt andet fokus på menneskers ret til at mene noget forskelligt, på et Europa i bevægelse og på de udfordringer, som vi gennemlever i forhold til vores menneskesyn og værdigrundlag – som individ og gruppe.