Puk Damsgård får Den Gyldne Grundtvig 2021

 In Branding, Business

Journalist og forfatter Puk Damsgård er årets modtager af Odder Højskoles kulturpris, Den Gyldne Grundtvig. Hun modtager prisen for sine vidende, uafrystelige og engagerende reportager samt bøger fra og om Mellemøstens lande og dets befolkning.

Den Gyldne Grundtvig uddeles i år for 23. gang, og i år går prisen til journalist og forfatter Puk Damsgård. Prisen tildeles personer, organisationer eller foreninger, der bidrager til den folkelige oplysningstradition og kultur, som den danske folkehøjskole udspringer af. Den folkelige oplysningstradition handler med Grundtvig ikke blot om at give viden til folket, men endnu vigtigere at kaste lys på folkets egne erfaringer, så disse erfaringer bliver synlige og anerkendte, og så menneskene derigennem kan opleve værdighed og myndighed.

Tidligere prismodtagere tæller blandt andre Benny Andersen, Anne Linnet, Jonatan Spang, Jacob Mchangama og Line Knutzon.

Formand for komitéen bag Den Gyldne Grundtvig, Bo Klindt Poulsen, begrunder valget af Puk Damsgård:

Puk Damsgård kaster med sine reportager og sine bøger lys over andre folks erfaringer – erfaringer med det at være menneske og leve sit liv under nogle helt andre forudsætninger end de danske, siger Bo Klindt Poulsen og tilføjer:

Det er gennem disse historier, som både kan være inspirerende, bevægende og udfordrende, at hun oplyser i den bedste folkelige oplysningstradition. Hun gør andre folk og deres liv tilgængelige for os, og skaber dermed muligheden for en forståelse af verden. En forbindelse med verden og et engagement i verden

Bor til dagligt i Kairo

Siden 2011 har Puk Damsgård arbejdet som DR’s Mellemøstkorrespondent, hvor hun fra sin base i Kairo følger og dækker begivenhederne i området. Hun har gennem sine reportager fulgt krigen mod Islamisk Stat i Syrien og Irak, samt dækket udviklingen i regionen efter det arabiske forår i 2010.

Puk Damsgård er desuden forfatter til flere bøger – blandt andet bogen om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel hos Islamisk Stat i 13 måneder. En bog som sidenhen er blevet filmatiseret.

Med prisen følger 10.000 kroner sponsoreret af arkitektfirmaet Hune & Elkjær samt et kunstværk af keramikeren Jakob Stig Isaksen. Prisen overrækkes ved en ceremoni på Odder Højskole tirsdag den 23. november klokken 19.30.

**For at deltage i ceremonien SKAL man kunne fremvise et gyldigt coronapas – ellers bliver man afvist**

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X