Bliv journalist på Odder Højskole

 In Uncategorized

Journalistikken på Odder Højskole styrkes til foråret, og med de mange timer vokser ambitionerne på elevernes vegne og hos Line Hassall Thomsen, der siden august har undervist OH’s journalistelever.

Fra irakiske aviser til ohtimes.dk

Line Hassall Thomsen har skrevet for aviser i både England, Irak, USA og Danmark. Hun har arbejdet på engelske TV-stationer, og så har hun en ph.d. i nyhedsformidling fra Aarhus Universitet, men alligevel er jobbet som underviser på Odder Højskole noget ganske særligt: “Du kommer meget tættere på dine elever end du normalt har mulighed for, og det betyder, at man kan nå meget, meget langt med den enkelte og med de ting, vi producerer i fællesskab”, siger Line og henviser bl.a. til at journalistholdet i løbet af efteråret har fået hjemmesiden ohtimes.dk op at stå, produceret et utal af artikler og endda fået masser af læsere I løbet af kort tid.

Verdensborgere og journalister

Line tog en MA i International Journalism i London, hvorfra hun var med til at starte og skrive i en af de første engelsksprogede aviser i Irak, the Baghdad Bulletin. Herudover har hun også skrevet for the Independent, og bl.a. arbejdet for TV-stationerne ITV News og Channel 4. Derfor har Line ambitioner, der både går på at lære eleverne de journalistiske redskaber, og på at give dem en indsigt i journalistikken og medielandskabet, som det ser ud i hele verden. “Det er simpelthen nødvendigt for en journalist anno 2014 at tænke globalt og at have indsigt i verden, og derfor er det spændende, at Odder Højskole understreger verdensborger-begrebet, og at vi også har internationale elever på faget. Det giver undervisningen en fantastisk ekstra dimension”, siger hun.

Fra Odder Højskole til journalisthøjskolen

Fra foråret bliver der endnu større muligheder for alle dem med uhelbredelig skrivekløe eller journalistiske ambitioner. Udover det almindelige hovedfag i journalistik vil der nemlig være en ø-uge afsat bl.a. til at forberede sig grundigt til optagelsesprøver. Odder Højskole har igennem de senere år været leverandør til Danmarks journalisthøjskole, Journalistuddannelsen på Syddansk Universitet og film- og medieskoler rundt om i landet, og med temaugen vil den personlige sparring og vejledning blive intensiveret.

Du kan læse mere Journalistik og Verdensborgerskolen her på siden.

Se Line Hassall Thomsens hjemmeside her.

Besøg OHtimes her.

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X