Psykologiforedrag: Bæredygtighed og trivsel

 In Health, Lifestyle

Onsdag d. 4. oktober får vi besøg af trivselsforsker, Simon Elsborg Nygaard, fra psykologisk institut på Aarhus Universitet. Simon forsker i de psykologiske aspekter ved omstillingen til bæredygtighed og miljøvenlig adfærd. Kort sagt: Hvordan kan vi på en gang passe godt på jorden samtidig med, at vi bevarer et godt liv?

Højskole, bæredygtighed og psykologi

Bæredygtighed er for alvor kommet på radaren på Odder Højskole, og onsdag aften giver vi begrebet en ny dimension, når Simon Elsborg Nygaard kobler højskole, bæredygtighed og trivsel sammen. Han giver eksempler på psykologiske teorier, som han mener, kan fremme både trivsel og bæredygtighed samtidig.

Mange tror nemlig, at bærdygtighed og miljøvenlig adfærd medfører, at vi skal give afkald på alt det sjove. Den opfattelse udfordrer Simon med en undersøgelse af, hvordan en række helt almindelige familier mindsker deres co2-aftryk radikalt ved at købe brugt, dele ting de ikke bruger hele tiden, spise mindre kød og meget mere. Oveni den gode samvittighed kan der altså være penge at spare. .  

Simon Elsborg Nygaard har sammen med tænketanken CONCITO interviewet fem helt almindelig danske familier om, hvordan de opnår et lave co2-forbrug. Du kan se deres historier her.

Det er Skolen for psykologi på Odder Højskole, der står bag arrangementet. Foredraget er på engelsk og finder sted i højskolens foredragssal kl. 19:30. Alle er velkomne

 

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?

X