Journalist og forfatter Lasse Jensen holder foredrag

In Branding, Business, Education, Journalism

Onsdag d. 27. marts får Odder Højskole besøg af den prisvindende og anerkendte journalist og forfatter Lasse Jensen. Med afsæt i sin bog “Journalist” fortæller Lasse Jensen om et halvt århundrede som journalist i dansk presse.

Dansk journalistiks grand old man

I mere end et halvt århundrede har Lasse Jensen beskæftiget sig med dansk journalistik – både som journalist i Danmark, men også som reporter i udlandet. I selvbiografien beretter Lasse Jensen om et hæsblæsende liv fra begyndelsen som journalist på Middelfart Venstreblad til livet som udenrigsreporter i verdens brændpunkter.

Han er desuden et synonym med Danmarks Radio, hvor han har haft flere roller. Heriblandt chefredaktør på TV-Avisen, udlandskorrespondent i USA samt programchef for chefredaktionen, hvor han blandt andet var med til at starte DR2. Mest kendt er han nok for at være stemmen bag mediemagasinet “Mennesker og medier” på P1, hvor han i 14 år både var producent, redaktør og vært. I dag skriver han ugentlig i Dagbladet Information. Lasse Jensen har for sit arbejde med dansk journalistik både modtaget Berlingskes Journalistpris samt Publicistprisen.

Lidt af et scoop

Det er lidt af et scoop for Odder Højskole at kunne tiltrække et navn af Lasse Jensens kaliber. Han er en efterspurgt foredragsholder rundt omkring i landet, så derfor glæder det også Line Hassall Thomsen, der til dagligt underviser i netop journalistik på Odder Højskole, at hendes elever får mulighed for at suge til sig fra en så markant skikkelse:

– Lasse Jensen er indbegrebet af dansk journalistik, og vel det tætteste man kommer på en “Mr. News” i dansk presse. Han er en fantastisk fortæller, så at vi på Odder Højskole får mulighed for at høre ham, bliver noget helt særligt. Og det er ikke kun jeg og mine journalistelever, der kan tage noget med fra foredraget. En mand med over 50 års erfaring inden for journalistik og fra verdens brændpunkter er helt sikkert relevant og spændende for alle. Så hvis man har mulighed for det, bør man dukke op denne aften, fortæller Line Hassall Thomsen.

Foredraget med Lasse Jensen starter klokken 19.30 og slutter klokken 21.00. Man kan i øvrigt læse mere om hans bog “Journalist”, som foredraget tager udgangspunkt i lige her.

Du kan læse mere om journalistik på Odder Højskole her.