Psykologi
Menneskelig tanke, følelse og adfærd
Psykologi på OH
Mennesket i centrum

Skolen for Psykologi giver dig en større forståelse for dig selv og din egen personlighedsdannelse. Du får en grundlæggende indsigt i den menneskelige tanke, følelse og adfærd indenfor tre områder:

• Normalområdet (Almen psykologi)
  • Området der omfatter psykiske lidelser (Klinisk pskologi)
  • Gruppedynamikker (Social psykologi)
  • Desuden udbyder vi to nye områder Teambuilding og Mindfulness, og afholder en temauge i Kommunikation og Psykologi

Undervisningen udfolder sig i et levende og livsnært socialt miljø. Sammen med andre, der deler din interesse for bevidsthed og livsvilkår, opnår du at få indblik i tilværelsens menneskelige dimensioner.

Som deltager på skolen for psykologi oparbejder du personlige kompetencer og kvalificerer dig til livet som sådan: som medborger, som underviser, som sundhedsarbejder, læge, sygeplejerske, psykolog eller som medarbejder inden for det socialpædagogiske område.

Så meget psykologi, som du har lyst til

Skolen for psykologi har et hovedfag Almen psykologi med 6 ugentlige timer gennem hele forløbet.

Klinisk Psykologi  har 7 ugentlige timer i første modul.

Social psykologi har 4 ugentlige timer i tredje modul.

Mindfulness har 2 ugentlige timer i første modul

Teambuilding har 2 ugentlige timer i andet modul.

Herudover har vi en ø-uge, hvor vi fordyber os i  Psykologi og Kommunikation

Du kan vælge at læse alle psykologifagene, eller du kan vælge hvilket som helst af fagene alene og frit kombinere med Odder Højskoles store udbud af andre fag.

Tilmeld dig Psykologi og Kreativitet her

• Det fede var, at vi i ret stort omfang selv kunne vælge, hvad vi ville vide mere om. Jeg havde også haft psykologi på gymnasiet, men dengang var der jo et pensum og for manges vedkommende et konstant præstationspres. På højskolen var der intet sådant pres. Folk var der på grund af en oprigtig interesse, og det gjorde stemningen og potentialet for at lære noget ret god. Vores undervisere inddraget tit både egne og vores erfaringer, så tit og ofte kunne vi også lære noget om os selv og andre, som ikke kun var på et teoretisk plan. Jeg havde i lang tid haft en idé om senere at læse psykologi på universitet, og efter mine oplevelser med faget på højskolen blev jeg helt sikker. Så det er det jeg gør nu.

Tue Krogh
    Tue Krogh Tidligere elev