til forsiden
YouTube Facebook       
Film . Kunst . Psykologi . Krop . Musik . Outdoor . Og meget mere ...
Lange kurser, efterår 2016
18 uger - start 13. august
14 uger - start 10. september

Lange kurser, forår 2017
22 uger - start 8. januar
17 uger - start 12. februar
ForsideOm skolenLange kurserKorte kurserStudierejserArrangementerMød eleverneElevforeningenKontakt-- In English
 

Det praktiske

Tidspunkt
lørdag d. 23. april 2016 kl. 10.00-18.00 
Information om Psykomotorikuddannelsen vil finde sted kl. 19.00-20.00

Pris

650 kr. inkl. mokost (morgenmad/frokost) og aftensmad, kaffe, te, kage og frugt

Tilmelding

Tilmeld dig her!

Sted
Skolen for Krop og Bevidsthed, som har sit eget hus på Odder Højskole.

Medbring

  • evt. Madpakke til frokost lørdag (hvis ikke du kommer til mokost kl. 9)
  • Løst tøj som du kan bevæge dig i
  • sokker
  • logbog/papir
  • Vandflaske

 

 

 

 

Dit kropsudtryk er dit spejl

Tema

Når vi kommunikerer, bruger vi ofte vores ord til at forklare, hvad vi vil i livet, når vi skal blive enige med andre mennesker, har konflikter eller skal udtrykke behov eller følelser. Men ofte glemmer vi, at kroppen også taler med. Faktisk siger kroppens sprog ofte meget mere end vores ord. Og hvad siger den så, kroppen? På kurset vil vi udforske kroppens sprog, og vi vil tage udgangspunkt i forskellige spørgsmål: Hvad udtrykker jeg egentlig med min krop? Stemmer mit kropsudtryk overens med, hvad jeg udtrykker verbalt? Udtrykker jeg det, jeg faktisk gerne vil sige, eller kommer jeg nogle gange til at udtrykke noget andet, end det jeg egentlig mener? Udgangspunktet på kurset er at arbejde med kropsbevidsthed. Ved at lære at lytte til kroppens signaler, kan man blive mere præcis og bevidst både i fht., hvad man selv ønsker og har behov for i livet, og i fht., hvad man signalerer ud til omverden. Vi vil arbejde ud fra begreberne 'kerne', 'afgrænsning', 'kropsudtryk' og 'kropsholdning'. Ved at arbejde med din kerne og afgrænsning, kan du blive stærkere i at mærke, hvad du egentlig har behov for, og ved at arbejde med dit kropsudtryk og din kropsholdning, kan du blive mere bevidst om, hvad du udtrykker via dit nonverbale sprog.

Indhold

Du vil på kurset blive præsenteret for teori om kerne, afgrænsning og kropssprog, samt anatomisk teori om rygsøjle, bækken og huden. Vi vil derudfra arbejde praktisk med ovennævnte temaer, hvor du vil lære igennem egne oplevelser. Vi vil arbejde dynamisk og legende, og mere roligt og blidt, og du vil komme til at arbejde indadvendt med dig selv, og mere udadvendt i parøvelser og i hele gruppen.

Underviser

Ditte L. B. Lauridsen, 29år, Psykomotorisk Terapeut, DAP. Til dagligt ansat på Odder Højskole og Aarhus Social- og Sundhedsskole.

Hvem kan deltage

Alle med interesse for kroppen samt lyst til at bevæge sig med fokus på ovenstående tema, kan deltage. Er du ansøger til Psykomotorikuddannelsen i Randers, øger deltagelse på kurset desuden din mulighed for optagelse på skolen.

 
 
     
Odder Højskole . Rørthvej 34A . 8300 Odder . Tlf.: +45 86 54 07 44 . mail@odderhojskole.dk