til forsiden
YouTube Facebook
Film . Kunst . Psykologi . Krop . Musik . Outdoor . Og meget mere ...
Lange kurser, efterår 2015
18 uger - start 10. august
14 uger - start 6. september

Lange kurser, forår 2016
22 uger - start 10. januar
17 uger - start 14. februar
ForsideOm skolenLange kurserKorte kurserStudierejserArrangementerMød eleverneElevforeningenKontakt-- In English

lørdag d. 2. maj kl. 10-18
(Mokost lørdag kl. 9-10, middag kl. 18)

650 kr. som inkluderer mokost og aftensmad, kaffe, te, kage og frugt.

Tilmeld dig her!

Skolen for Krop og Bevidsthed, som har sit eget hus på Odder Højskole.

Medbring

• Madpakke til frokost lørdag (hvis ikke du kommer til mokost kl. 9)
  • Løst tøj som du kan bevæge dig i
  • sokker
  • logbog/papir
  • Vandflaske

Dit kropsudtryk er dit spejl

Tema

Når vi kommunikerer, bruger vi ofte vores ord til at forklare, hvad vi vil i livet, når vi skal blive enige med andre mennesker, har konflikter eller skal udtrykke behov eller følelser. Men ofte glemmer vi, at kroppen også taler med. Faktisk siger kroppens sprog ofte meget mere end vores ord. Og hvad siger den så, kroppen? På kurset vil vi udforske kroppens sprog, og vi vil tage udgangspunkt i forskellige spørgsmål: Hvad udtrykker jeg egentlig med min krop? Stemmer mit kropsudtryk overens med, hvad jeg udtrykker verbalt? Udtrykker jeg det, jeg faktisk gerne vil sige, eller kommer jeg nogle gange til at udtrykke noget andet, end det jeg egentlig mener? Udgangspunktet på kurset er at arbejde med kropsbevidsthed. Ved at lære at lytte til kroppens signaler, kan man blive mere præcis og bevidst både i fht., hvad man selv ønsker og har behov for i livet, og i fht., hvad man signalerer ud til omverden. Vi vil arbejde ud fra begreberne ’kerne’, ’afgrænsning’, ’kropsudtryk’ og ’kropsholdning’. Ved at arbejde med din kerne og afgrænsning, kan du blive stærkere i at mærke, hvad du egentlig har behov for, og ved at arbejde med dit kropsudtryk og din kropsholdning, kan du blive mere bevidst om, hvad du udtrykker via dit nonverbale sprog.

Indhold

Du vil på kurset blive præsenteret for teori om kerne, afgrænsning og kropssprog, samt anatomisk og fysiologisk teori om rygsøjle, bækken og huden. Vi vil derudfra arbejde praktisk med ovennævnte temaer, hvor du vil lære igennem egne oplevelser. Vi vil arbejde dynamisk og legende, og mere roligt og blidt, og du vil komme til at arbejde indadvendt med dig selv, og mere udadvendt i parøvelser og i hele gruppen.

Underviser

Ditte L. B. Lauridsen, 27år, Psykomotorisk Terapeut, DAP. Til dagligt ansat på Odder Højskole og Aarhus Social- og Sundhedsskole.

Hvem kan deltage

Alle med interesse for kroppen samt lyst til at bevæge sig med fokus på ovenstående tema, kan deltage. Er du ansøger til Psykomotorikuddannelsen i Randers, øger deltagelse på kurset desuden din mulighed for optagelse på skolen.

Odder Højskole . Rørthvej 34A . 8300 Odder . Tlf.: +45 86 54 07 44 . mail@odderhojskole.dk