2. juli – 8. juli 2017

Boblende sangglæde

Boblende livsglæde er den overskrift, vi putter på alt det, Odder Højskole laver. Hos os fyldes du med ny energi. I denne uge skaber vi et frirum, hvor du får ro og tid til at beskæftige dig med korsang samtidigt med, at du får input til livet i almindelighed.
Vi har en intention om, at du skal nyde livet og slappe af, mens du er på Odder Højskole. Vores køkken serverer morgen, middag og aften dejlig og varieret mad. Hver dag vil vi give forskellige tilbud til arrangementer, som er udover det rent faglige. Vi sørger kort og godt for, at alt er ordnet og du blot skal lære og samtidigt nyde! Kort sagt er Odder Højskoles korkursus din mulighed for at give dig en inspirerende og indlevende uge, hvor du for en gang skyld kan lade din glæde ved at synge i kor komme først.
Vi forventer af dig, at du kommer med det bedste humør, du har, og med lyst til at blive undervist og forkælet på Odder Højskole. Sideløbende med dette kursus afholdes Odder Højskoles kunstkursus. Morgensamlinger, ekskursioner, foredrag osv. vil være sammen med dette kursus. Jeg glæder mig meget til sammen med medarbejderne at byde jer alle sammen velkommen på kurset og på Odder Højskole.

Med venlig hilsen
Søren Winther Larsen, Kursusleder og forstander

Kursets 2 linjer

Kor med kunst
– et kursus der swinger!

Juli måneds Korkursus på Odder højskole leverer musik, der swinger. Med Allan Dahl Hansen ved flyglet og Birgit Nielsen og Erik Bjørn Lund på dirigentpodiet er der lagt op til en uges korsang.

Fejende, festlig og arbejdsom

Under overskriften ”Musik der swinger” arbejder vi med musik af danske og udenlandske komponister – evergreens og nyere rytmiske sange. Der arbejdes med stemmedannelse, intonation, præcision og musikalsk udtryk. Nodekendskab og korrutine er en absolut fordel. Ugen afsluttes med éen offentlig koncert på Odder Højskole.

Foredrag, fællessang og ekskursioner

Udover korsangen har vi en række fællesakiviteter på kurset. Hver morgen mødes vi til morgensamlinger med sang efter højskolesangbogen, om aftenen er der forskellige foredrag og onsdag tager vi til Samsø.

Forkælelse dagen igennem

Udover det musikfaglige vil du som kursist blive forkælet med lækker mad morgen, middag og aften. Og kaffe, the og kage mellem måltiderne. Af samme grund arrangerer vi hver dag morgensvømning ved Saxild strand, og anbefaler skolens motionsrum og øvrige sportsfaciliteter. Velkommen til en spændende kor-uge på Odder højskole.

Undervisere på korkursus

Birgit Nielsen er uddannet fløjtenist ved Vestjysk Musikkonservatorium og har desuden efteruddannet sig i klassisk/rytmisk sang og korledelse. Hun er i dag seminarielærer på Læreruddannelsen, hvor hun underviser i musik og solosang og leder seminariets kor. Derudover har hun i 15 år undervist på musikskoler i fløjte og sang og som kor- og orkesterleder. Birgit er i øjeblikket korleder for det rytmiske Aarhus-kor Looney Tunes.

Erik Bjørn Lund er uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium som statsprøvet musikpædagog i musikledelse og sang. Han er dirigent for Aarhus Kammerkor og har en omfattende virksomhed som kursusinstruktør. Han har i tidligere dirigeret Aarhus Studiekor, Århus BrassBand og Silkeborgblæserne, samt medvirket som instruktør ved talrige kor- og brass­bandstævner. Erik Bjørn Lund har komponeret og arrangeret en del musik for kor og for amatørkor og -ensembler. Desuden er han i samarbejde med sin kone, Kirsten Busk, en flittig børnekor komponist.

Allan Dahl Hansen er uddannet pianist ved Det jyske musikkonservatorium og har studeret musikvidenskab ved Aarhus Universitet. Han er freelance repetitør og akkompagnatør i et utal af musikalske sammenhænge og genrer, bl.a. ved teatrene i Ålborg, Aarhus, Fredericia og Odense. Han har været kapelmester på Aarhus Studenterrevy, på Team Teatret i Herning og på Gellerupscenen i Aarhus. Han er pianist, kapelmester og arrangør på Den Jyske Operas opsætning af Jul på Slottet. Han er desuden én af de tre skøre multikunstnere bag opera-satire-selskabet ’www.figaros.eu’. Allan Dahl Hansen er fast repetitør for Aarhus Kammerkor og han dirigerer til daglig kor-ensemblet ”Harperne. Desuden er han én af de tre skøre multikunstnere i opera satire-selskabet www.figaros.eu

Fællesaktiviteter

Program for ugen

Foruden den skemalagte holdundervisning indgår der forskellige fællesaktiviteter i undervisningen.

Program for ugen

Foruden den skemalagte holdundervisning indgår der forskellige fællesaktiviteter i undervisningen.

Tur til Silkeborg

Onsdag tager vi efter formiddagsundervisningen til smukke Silkeborg, og besøger udstillingstedet Silkeborg Bad og derefter Jorn Museet.

Aften- og eftermiddagsarrangementer

Aften- og eftermiddagsarrangementer

Mandag aften får vi som sidste år besøg af digtere og musikere i alle aldre fra den Aarhus baserede Y Aarhus Poetry Club, som med inspiration fra en lignende klub i London engang om måneden samler fulde huse Løves Cafe i Aarhus. Det er igen lykkedes os at flytte Y Aarhus Poetry Club til Odder Højskole, hvor de vil lave en forrygende aften for os.

Tirsdag aften øver vi, onsdag aften er der en koncert på skolen og torsdag aften vil vi lave vores egen cafeaften. Fredag aften står naturligvis i festmiddagens tegn.

Mellem frokosten og undervisning har vi hver dag et tilbud. Mandag bliver der mulighed for at besøge det storslåede nye Moesgård museum. Her skal I selv betale entreen. Tirsdag er der mulighed for at tage på kunstudstilling i Odder. Onsdag er vi i Silkeborg og torsdag er der mulighed for at besøge Økologiens Have, som er Nordeuropas største, økologiske udstillingshave og ligger en kilometer fra Højskolen.

Se skolens faciliteter

Info om priser

I prisen er inkluderet en uge på Odder Højskole med fuld kost og logi, sengelinned og håndklæder, samt undervisning, foredrag og udflugter.

Prisen omfatter ikke udgifter til eventuelle materialer og entreer.

Skolen har egen idrætshal, som kan anvendes frit. Ketsjere, bolde og egnet fodtøj må medbringes.

Pris

Enkeltv. 4700 – Dobbeltv. 4400*
Enkeltv. 4400 – Dobbeltv. 4100**

*Nye bygninger med toilet og bad på værelset.
**Ældre bygning med bad på værelset og toilet på gangen.

Tilmeld dig vores kursus her

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?