Ældrekursus

25. juni – 1. juli 2017

Boblende livsglæde!

Dette er egentlig overskriften på alt det, Odder Højskole laver. Hos os fyldes du med ny energi, og livsglæden og livsmodet blomstrer i fællesskabet. Vi har en lang tradition for at lave disse kurser, og vi sørger altid for, at der er nyt både at se og høre.

Nyd at lære!

Vi giver dig input til hoved, krop og hjerte og sætter en ære i at lære dig nyt, mens du nyder det. Vi vil på morgensamlinger, egnsture, heldagsturen og aftenforedrag fortælle om mangt og meget. Danmarkshistorie, egnshistorie, gode historier. Du hører om personer, som har gjort meget for danskernes livsglæde, og om sange fra højskolesangbogen, som vi synger rigtigt mange af. Derudover kan du vælge et af fire valgtilbud og starte dagen med morgengymnastik.

Lær at nyde!

Måske er du allerede god til at nyde livet. Alligevel har vi en intention om, at du nyder livet endnu mere på Odder Højskole. Vores køkken serverer morgen, middag og aften dejlig og varieret mad. Derudover arrangerer vi koncerter for dig, hvor du bare skal læne dig tilbage og nyde musikken. Vi kører dig rundt i den smukke egn omkring Odder. Vi sørger kort og godt for, at alt er ordnet, og du blot skal nyde det. Vi glæder os til at møde dig og alle de andre! Vi forventer af dig, at du kommer med det bedste humør, du har, og med lyst til at blive undervist og forkælet på Odder Højskole.

Jeg glæder mig sammen med medarbejderne til at byde dig velkommen på kurset.

Med venlig hilsen

Søren Winther Larsen
Kursusleder og forstander

Ugens program

Kurset er lavet således, at vi hver dag får fælles oplevelser. Efter den frivillige morgengymnastik og morgenmaden er der morgensamling klokken 8.30, hvorefter vi hver formiddag på nær fredag kører ud i egnen omkring Odder. Til egnen omkring Odder regner vi også Samsø, som vi skal besøge på en heldagstur om torsdagen. Der vi være undervisning i valgtilbud mandag, tirsdag og onsdag om eftermiddagen og fredag om formiddagen. Hver aften vil vi også afslutte aftenen sammen med aftenkaffe, te, kage og naturligvis aftensang.

Beskrivelse af de enkelte dage

Mandag den 26. juni

Mandag går ekskursionen rundt i egnen omkring Odder. Vi skal se nogle af de smukke herregårde, som er på egnen og nyde den smukke natur. Om eftermiddagen undervisning i vores valgtilbud. Om aftenen vil Magrethe Neergaard holde foredrag om Kaptajn Jespersen. Margrethe Neergaard er Kaptajn Jespersens barnebarn, og kender ham virkelig godt og vil fortælle om hans liv, gymnastik og sundhedsprincipper. Margrethe er også leder og ejer af stavgymna- stikinstituttet og gad vide, om hun ikke har staven med og vil demonstrere, hvordan man kan bruge stavene efter Kaptajn Jespersens ideer. Der er altså ikke tale om de stave, man bruger til stavgang.

Tirsdag den 27. juni

Tirsdag kører vi langs den smukke kyst til Aarhus forstaden Holme. Her skal vi besøge verdensklasse museet Moesgård museum. Det nye naturhistoriske museum er en arkitek- tonisk perle tegnet af Henning Larsens tegne- stue og åbnet i 2014. Der vil blive mulighed for at få en rundvisning i museets samlinger eller gå på opdagelse på egen hånd. Museet er opbygget efter helt nye museum pædagogiske principper, hvilket betyder, at man selv kan skaffe masser af informationer om det, man lige præcis selv gerne vil. Er vejret godt kan en tur på Museets græsbelagte tag anbefales. Her er en utrolig udsigt over Aarhus bugten. Aftenen vil vi traditionen tro nyde på herregår- den Østergård, hvor Mette Bjerglund Andersen

åbner dørene til sin imponerende bolig. På Østergård skal vi høre en klassisk koncert, og vi får også kaffe, te og kage på herregården.

Onsdag den 28. juni

Onsdag kører vi igen ud i den dejlige natur omkring Odder. Vi vil blandt andet køre ud til den idylliske ø Alrø, hvor vi skal se den smukke udsigt over Horsens Fjord. Om eftermiddagen undervisning i valgtilbud. Om aftenen skal vi hygge os med Hundslund Mazurka Band og de glade, syngende koner.

Torsdag den 30. juni

Denne dag skal vi på langfart, idet vi tager til den fantastiske og smukke solskinsø, Samsø. Her vil tidligere højskoleforstander og indfødt samsing, Ole Kæmpe, guide os rundt på øen og blandt andet vise os Stavns fjord, Heden, Sælvig bugten og en af Europas smukkeste landsbyer, Nordby, hvor vi går en lille tur. Vores frokost spiser vi i Besser forsamlingshus. Vi kommer først på aftenen tilbage til aftensmad på Højskolen.

Fredag den 1. juli

Fredag bytter vi lidt rundt, således at vi har vores valgtilbud om formiddagen. Om efter- middagen har vi tre tilbud.

1. Besøg i Odder valgmenighed, som er nabo til og historisk forbundet med Odder Højskole. Her vil Finn Jensen fortælle om valgmenigheden og kirken.

2. Besøg i Nordeuropas største økologiske udstillingshave ”Økologiens Have”

3. Besøg på det lokale museum ”Odder Museum”.

Lørdag den 2. juli

Lørdag afslutter vi kurset med morgenmad og en kort morgensamling, hvorefter vi siger farvel og tak for denne gang – og måske på gensyn.

Valgtilbud

Man har det samme valgtilbud alle fire gange i løbet af ugen.

Omkring Benny Andersen

Danmarks nationalskjald Benny Andersen er oprindelig uddannet i reklamebranchen, men i en lang årrække ernærede han sig også, som hvad han selv kalder restaurationspianist. Fra 1962, hvor han debuterede med ”Den musikalske ål”, og frem til i dag har han skrevet hundredevis af film, radio- og TV spil, børnerim, noveller, komedier, digte, viser og sange. Benny Andersen kan med sin stilfærdige men indtrængende stemme sige, hvad det betyder at være menne- ske, at være lykkelig, fortvivlet, at glædes, at undres, at håbe, at leve.

I denne uge skal det handle om Benny Andersen og også hans tre ægteskaber med Signe, Cynthia Rosalina og Elisabeth. Alle tre har været muser for Benny Andersen. Højskolelærer Tove Jensen leder jer igennem det Benny Andersenske uni- vers – og får god hjælp af sin harmonika.

Vandring

– også gerne med stave.
Her vil højskolelærer Ellen Lindblad tage jer med ud på nogle spændende og smukke vandreture ved strand og skov. Turen er på cirka to timer, og der er indlagt pauser undervejs.

Smuk natur, frisk luft og god motion.

Kunst og musik

I dette valgtilbud skal du blot læne dig tilbage og tage imod. Vi skal på tidsrejse til spændende steder i kulturhistorien og indfange stemningen og tankerne bag forskellige tiders kunst, musik, arkitektur, design og film. Rejsen foregår i bløde stole og er en blanding af foredrag, filmklip, musikstykker og lysbilleder. I skal også på opdagelse i Højskolens store kunstsamling – alt sammen under kyndig ledelse af højskolens kunstlærer Mogens Kæseler.

Digital fotografi

I digital fotografi går du først og fremmest praktisk til værks, og du fotograferer og efterbehandler dine egne billeder. Du lærer om, hvad der gør et godt billede endnu bedre, og du får masser af tips til, hvordan du bruger din computer til at forbedre og holde styr på dine billeder. Du lærer om farver og om lys, og vi diskuterer hinandens billeder, og hvad et fotografi i det hele taget kan udrette. Ugen afsluttes med en fælles udstilling med de digitale fotografier, vi har fået taget. Kurset er både velegnet for begyndere og for lettere øvede, og du lærer at bruge dit digitale kamera til lige præcis det, du ønsker. Skolen har computere og et begrænset antal digitalkameraer, men du er meget velkommen til at medbringe dit eget udstyr. Meld dig endelig til og lær om digitalfotografiets spændende verden. Højskolelærer Jesper Søndergaard står for undervisningen. Undervisningen er tilrettelagt med brede almene perspektiver.

Se skolens faciliteter

Info om priser

I prisen er inkluderet en uge på Odder Højskole med fuld kost og logi, sengelinned og håndklæder, samt undervisning, foredrag og udflugter.

Prisen omfatter ikke udgifter til eventuelle materialer og entreer.

Skolen har egen idrætshal, som kan anvendes frit. Ketsjere, bolde og egnet fodtøj må medbringes.

Pris

Enkeltv. 4200 – Dobbeltv. 3700*
Enkeltv. 3700 – Dobbeltv. 3200**

*Nye bygninger med toilet og bad på værelset.
**Ældre bygning med bad på værelset og toilet på gangen.

Tilmeld dig vores kursus her

Kontakt os

Har du spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om Odder Højskole?